Múlt vagy jelen időben egyszerűbb írni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__12509499.. Te írtad ki ezt is?
Egyébként én felváltva használom a könyvemben a múlt és a jelen időt. A jövő időt nem annyira, de egy teljes könyvet csak abban írni az számomra kicsit furcsa. Hisz jövő időben nem sok mindent állíthatunk biztosan, tehát majdnem minden feltételes mód lenne. És úgy elképzelni egy történetet számomra lehetetlen.
Én azért írok mind kettőben, mert a történeteim általában jelen időben játszódnak, azonban sok a visszaemlékezés (de nem túl sok), ezért azokhoz használom a múlt időt. Most például olyan történetet írok, ahol a szereplőnek mostohaanyja van, mert az anyja meghalt. Emiatt a téma sokszor megkívánja hogy visszaemlékezéseket írjak arról, mikor még élt az anyja.
De az alap sztori jelen időben fut. Főként azért, hogy ne legyen zavaró a visszaemlékezések mellett. Hisz valahogy jelölni kell, hogy az régebben történt.
Egyiket sem egyszerűbb, de több közvéleménykutatás szerint a múltidejűt több olvasó szereti. Valakit zavar a jelen idejű cselekmény.
Jövőidőben nem igazán írnak. Kísérleti novella lehet így, de hosszabb prózánál már problémás és zavaró.
Jövő időben? ^^"
Ezt hogy lehet elképzelni? Személy szerint én nem tudnék elképzelni, hogy írna valaki egy történetet, sőt még nem is láttam ilyen formában.
Amúgy ez teljesen emberfüggő. Ki kell próbálni mindkettőt, és akkor meglátod melyik lesz az egyszerűbb. Számomra azért könnyebb múltba írni, mert már az elejétől kezdve abban írok, de kb. 6 hónapja kipróbáltam a jelent is. Őszintén nekem a múlt jobban kézre áll, de a jelen is könnyű nekem. Abból a szempontból problémás, hogy azonnal múltba akarok akkor írni, mert ahhoz szoktam hozzá, így többet kell javítanom, és jobban oda kell figyelnem javításkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!