Zavaró a jelen idejű elbeszélés?
Sziasztok! Egy könyvet írok, vagyis csak fanfictiont. A lényeg, hogy ti zavarónak találjátok, ha jelen időben meséli el a főszereplő az eseményeket?,
Sok helyen olvastam ezt, viszont én már így írtam meg kb.4 fejezetet. Szerintetek?
Sok embert zavar például engem is.
Ez nem jelenti azt, hogy mindenkit, de sokunkat.
Köszönöm a gyors választ!
Átgondoltam, lehet átírom az egészet.
Szerintem van olyan, hogy jobb jelen időben megírni egy elbeszélést. Igazából írás közben is érzed, hogy működik-e. Ha úgy érzed, működik, ne változtass rajta, csak ha nagyon indokoltnak látod (például bizonyos eseményeket-történéseket-cselekményeket egyértelműen nem tudsz jelen időben megírni, vagy nagyon nehézkesnek hatna).
Valóban talán több a múlt idejű elbeszélés, de szerintem pusztán maga a jelen idejű cselekmény nem zavaró (csak ha nem odaillőnek érződik).
Köszönöm a válaszokat!
Néha tényleg furán hat, plusz van olyan, hogy egyből múlt időben kezdtem írni, aztán át kellett javítsam.
De akkor maradok a múlt időnél, annál nem lehet mellelőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!