Mit gondoltok? Belevágjak? Adjak neki esélyt?
Sosem voltam hívő. Megvagyok keresztelve, de nem jártam templomokba, ahogy a szüleim se.
Nem hiszek istenben, DE. Mivel lassan - lassan kezdek felnőni, 20 évesen eljutottam a gondolatáig annak, hogy talán kéne egy esélyt adnom a Bibliának. Talán valamit "adni" fog, talán nem. Viszont képben leszek. Nekem az is elég.
Milyen kiadást javasolnátok? Léteznek könnyebben "emészthető" nyelvezettel kiadott példányok?
19/F
Egy újraírt Károli-féle teljesen megfelel. Rákeresel neten, s ha nincsenek benne olyan szavak, hogy "vala", akkor jó.
Amúgy ne feldolgozásokat olvass. Azok direkt átugorják az egymásnak ellentmondó részeket, s a kegyetlenségeget. Utóbbiból az Ószövetségben pl nagyon sok van, de valahogy sose említik őket. A logikátlanságokra általában többször mutatnak rá. (Leginkább megpróbálva kimagyarázva, de akkor meg pont hogy az isteni eredetnek mondanak ellent a hívők...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!