Miért ilyen elképesztően drágák a könyvek?
Inkább szerencsés voltál eddig. S a szerencse eddig tartott.
Én 999-ért sose láttam még olyan új könyvet, amit meg is akartam volna venni.
Ahogyan mondani szokták: nem a könyvek drágák, mi keresünk keveset.
„Sok könyvsorozat van, amit meg akartam venni, de ilyen 8-12 részesek”
Írnál példákat?
Nagyon megdrágult a papír is az utóbbi években. Klímaváltozás, vagy mi miatt...
Én próbálok átszokni könyvtárba járásra, mondjuk nekem már helyem sincs az új könyveknek :-D
Ez sajnos nekem is feltűnt. Ha minden könyvet megvennék, amit akarok, akkor nagyon sok pénzt fizethetnék, mert borzasztóan drágák a könyvek, legalábbis jelenleg most nekem azok.
Ezek után számomra kérdés, hogy a kiadóknak van-e még ebben biznisz?
Az emberek egy része nem olvas könyveket, a másik része meg a borsos árak miatt vagy lehúzza a netről online, ingyen, vagy könyvtárból kiveszi.
A könyvvásárlás manapság már inkább a jómódú értelmiségiek hobbija lehet.
Sok összetevős de a hirtelen drágulásnak (globálisan) két fő oka van: a környezetvédelem és a covid.
Egyrészt a műanyag lett az új mumus, úgyhogy a magukat "zöldnek" nevező cégek mindent is papírba csomagolnak, fa evőeszközöket csinálnak, stb. Ez azt jelenti hogy nőtt a kereslet, ami felhajtotta az árakat.
Másrészt a covid lezárások alaposan visszavetették a papír- és tintatermelést (konkrétan hiány volt belőlük), ami kínálatcsökkenés, és szintél felhajtja az árakat.
Egesz egyszerűen drágábbak lettek az alapanyagok, és a drágulás szépen beépült a termékárakba. Az infláció, az e-book konkurens és egyéb gazdasági nyalánkságok még erre jöttek rá, szintén árfelhajtó hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!