Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen ebook olvasót vegyek?

Milyen ebook olvasót vegyek?

Figyelt kérdés

A Kindle márkában gondolkodom. A keretem 50.000 Ft, de jobb lenne 40 körül. Nem az Amazon könyveit venném, (bár úgy tudom ott is vannak ingyenesek) hanem van egy jó pár PDF könyvem, így főként azokat olvasnám. Tehát az is szempont, hogy meg tudja jeleníteni a PDF formátumokat. A háttér világítással kapcsolatban is vannak kételyeim, van ahol azt hallom, hogy fárasztó a szemnek, máshol meg dicsérik.

Amiket nézegettem ilyen árkategóriában, azoknak 6 inch volt a kijelző mérete, jobb lenne 6.8 vagy 7, de ahogy láttam azok már 50 felett vannak.

2023. okt. 5. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen háttérvilágítással vegyél.

Anélkül nem túl jó, pl. nem látszik erős fényben, szabadban.

Nekem volt egy háttérvilágítás nélküli, de nem jött be.

A háttérvilágítás egyáltalán nem zavaró a szemnek. Pont ez a lényege az ebook olvasóknak, hogy nem olyan a képernyője, mint egy telefonnak, tabletnek.

Megéri kicsit többet fizetni érte, hiszen jó esetben hosszú évekig fogod használni.

Pdf sehol sem jelenik meg tökéletesen, de attól még olvasható.

Bárhol máshol vett könyv is tölthető, küldhető rá, nemcsak amazonos.

És vannak ingyenes könyvet is bőven.

2023. okt. 5. 11:54
 2/9 A kérdező kommentje:

Értem, köszi!:)

Te melyiket ajánlod a Kindle readerek közül?

2023. okt. 5. 12:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Ezt néztem. Magyar oldalakon jóval drágább, itt Amazonon pedig gyanúsan olcsó.

Nem értek hozzá, de lehet, hogy használt, azért kerül ennyibe?

[link]

2023. okt. 5. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem Kindle paperwhite-om van. Hogy pontosan melyik, azt nem tudom, de kb. 4 éves. Az alkalmazásban nem látom telefonon, hogy mutatná a pontos típust, de majd otthon megnézem az olvasót.
2023. okt. 5. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Megnéztem paperwhite 7th generation
2023. okt. 5. 21:43
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Első könyv olvasónak én egy olcsóbb kategóriájú T ajánlanék: nem biztos hogy szeretni fogod az ekönyvolvasót.

Navon Blacklight

[link]

Magyar nyelvű, háttérvilágítás,mindent olvas.

Sdkártyával bővíthető,tokot tartalmaz a csomag.

Lassan 4 éve nyúzom,és még nem okozott csalódást.

Esetleg arra figyelj: ne naponta huzogass rá könyveket(,a szoftvere nem szereti).

2023. okt. 6. 14:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A PDF-et egyetlen könyvolvasó sem fogja igazán szeretni, egyszerűen azért, mert a pdf-nek nem ez az eredeti funkciója. Megjeleníteni mind meg fogja, de a pdf olyan, mint egy kép, nem tudod tördelni, formázni, semmit.

Az epub formátum a legideálisabb (most már a Kindle is azt kezeli, a régebbi modellek esetében még saját formàtuma volt, a mobi). Megfelelő programokkal a pdf-ek is konvertálhatók, pl. Calibre. Ezek esetében állítani tudod a betűméretet, betűtípust, margókat, tehát neked kényelmes lesz az olvasott könyv. Emiatt nem számít, ha kisebb a kijelző mérete.

Kindle esetén egyik új modellel sem jársz rosszul. A Paperwhite annyival tud többet, hogy vízálló, és melegfényes megvilágítása is van (a legújabbnak). Illetve valamivel nagyobb a felbontása, de az maximum akkor lenne érdekes, ha képregényeket olvasnál.

Nekem PW4-em van, néhány éves darab, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ha most vennék, valószínűleg rászánnám a pénzt egy PW5-re a színhőmérséklet miatt, de egy sima Kindle 12-vel sem lősz mellé.

Ha megteheted, érdemes egy picit többet beleinvesztálni. Az eolvasó nem avul el úgy, mint a telefonok, tabletek, nem 2-3, de akár 8-10 vagy még több évre veszed.

Egy biztos: az utolsó által írt Navon meg hasonló noname márkákat felejtsd el. Kindle vagy Pocketbook.

2023. okt. 7. 10:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Ja igen, a világítás: nullára is le tudod kapcsolni, ha zavar, nem kell kötelezően mennie. Viszont az eolvasók esetében teljesen más a technológia, mint egy tabletnél, telefonnál, nem roncsolja úgy a szemet. :)

Az pedig, hogy sötétben, villany nélkül tud olvasni az ember, egy olyan előny, amit kár lenne veszni hagyni.

2023. okt. 7. 11:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, igazán hasznosak voltak!:)
2023. okt. 18. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!