Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen e-book olvasót vegyek?

Milyen e-book olvasót vegyek?

Figyelt kérdés

Szeretek olvasni, de nem szeretem a sok könyvet magammal cipelni, és praktikusabbnak gondolom az elektronikus formátumot, ezért szeretnék egy e-book olvasót vásárolni.

Tökéletesen laikus vagyok, ezért leírom, mit szeretnék, és szeretném, ha ajánlanátok konkrét típust.

1. E-ink-es technológiával rendelkezzen.

2. közepes méretű legyen, a zsebbe már ne férjen bele, de ne kelljen neki egy nagy táska.

(alkérdés: Ha színes ábrával rendelkező fájlt teszek rá, azt nem jeleníti meg, vagy csak fekete-fehér lesz?)

3. Ne nyomógombos legyen, hanem érintő képernyős.

4. Olvassa a PDF-et is. (esetleg átlehet konvertálni e-book olvasó által felismerhető formátummá)

5. Árban középkategória legyen.

6. Nem kell rá sem Wi-fi, sem semmi ilyesmi, kizárólag csak olvasni akarok vele, nem netezni meg játszani.

2016. szept. 3. 23:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezzel a kérdéssel az a helyzet, hogy az e-book olvasó egy olyan dolog, amit a legtöbb ember nem próbálgat végig. Nem veszel évente újat, szóval én csak arról az egyről tudok beszélni, ami nekem van.

A Kindle Paperwhite 3 (2015) nekem bevált. Ritkán töltöm megbízható, a képeket fekete-fehéren látod (az e-ink csak és kizárólag olyan lehet, nincs színes), van rajta wifi, de nem kötelező azt használni. Neked külön nem "veszik le" róla, nem értem, miért zavar, ha van. Összesen egy gomb van rajta.

Méretre a Kobonál van nagyobb mint az Amazonnál, de azt, hogy neked mekkorák a zsebeid, nem tudom. Nézd meg a méreteiket online, nem keresgélem ki egyenként.

2016. szept. 4. 04:53
 2/5 anonim ***** válasza:
A PocketBook Touch sorozatot tudom ajánlani. Nekem ilyen van, és meg vagyok elégedve vele. Nagyon sok formátumot ismer, és egyedülálló módon a PDF-et is át tudja tördelni (bár ez a funkciója kicsit bugos, de a többiben nincs is ilyen).
2016. szept. 4. 11:46
 3/5 anonim válasza:
Amúgy van sok program ebookokhoz ami össze vissza tud konvertálni, szóval ezen nem nem kell parázni szerintem.
2016. szept. 5. 11:25
 4/5 anonim ***** válasza:

A legtöbb olvassa a PDF-et, ez nem gond, a nagyobb probléma az Amazon vs epub-világ szembenállása lesz, mire olvasót veszel. (A Kindle család a saját formátumát használja, kf8/azw3, régebbiek mobi, még régebbiek prc; mindenki más epub-ot.) A konvertálóprogramok kezelik ezt a helyzetet is, csak figyelj az olvasó igényeire.

Én szintén Kindle-párti vagyok, nem PaperWhite, hanem Touch. A kabátom óriás-zsebébe pont belefér, azért remélem, nem ez fog visszariasztani. Ha fontos a háttérvilágítás, a PaperWhite jobb, nekem direkt nem volt rá szükségem.

PocketBook ismerősöknek volt, dicsérték, de szerintem többet tud, mint amire neked szükséged van (zenelejátszás mintha alapértelmezett lenne szériában, de javítsatok ki, ha nem). Ellenben a fogása sokkal kényelmesebb volt.

2016. szept. 5. 17:16
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 A PocketBook nem tud zenét lejátszani, legalábbis az enyém biztosan nem, jack kimenet sincs rajta.
2016. szept. 5. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!