Nem fogja a milliós büntetést kockáztatni a bolt, inkább mindent elrejt ami csak érinti ezeket. Már most ott tartanak, hogy a gyerekek lassan be sem mehetnek a boltba, és bárki aki 'problémás' könyvet próbál kiadatni, visszaküldik neki és ki sem rakják.
Jogilag lehetséges, mert pont a gyermekvédelmi törvény miatt történnek ezek.
2023. szept. 20. 16:56
2/9 anonim válasza:
A törvény nem részletezi, hogy mi számít népszerűsítésnek, és pont ezért az számít, amit annak gondolnak. Mondjuk én személy szerint pont ezt nem értem, hogy ez visszafelé is igaz, ezzel védekezhetnének a kiadók meg könyvesboltok, hogy a törvény nem fejti ki, hogy mi számít annak, tehát a megjelenítés a törvény alapján nem tekinthető annak. De ami ebben az országban megy, pont azt mutatja, hogy mindegy mit ír a törvény, már a megtorlástól való félelem is elég, hogy így viselkedjenek az emberek. Nagyon hasonlít egy korábbi időszakra Magyarország történelmében...
2023. szept. 20. 17:33
3/9 anonim válasza:
#2 az a baj, hogy ez jogilag úgy megy, hogy hopp, egy több milliós bírság leesik, amit még lehet támadni bíróságon, de az extra költség, nagy botrány (rossz reklám), és még azt is kinézem a magyar jogrendből, hogy behajtják, és utólag lehet futni a kártérítés után, ha a bíróság jogtalannak ítéli a bírságot.
Ezt meg nem biztos hogy bármelyik bolt meg tudja/akarja finanszírozni, pláne hogy a végén nem biztos hogy nyernek.
A Líra meg a Libri hiába hivatkozott a törvény nem pontos meghatározásaira, megbüntették őket. Ez egy ilyen szutyok ország. Sajnos.
2023. szept. 20. 20:37
4/9 anonim válasza:
Olyan szutyok az ország, mint a népe
2023. szept. 21. 07:00
5/9 anonim válasza:
Jogilag kb bármit lehet, amit ez a 💩kupacfejű zsírosbödön és a sleppje kitalál, majd megszavaztat. Lásd gyerekvédelminek NEVEZETT gyűlölettörvény.
2023. szept. 22. 20:59
6/9 anonim válasza:
Sajnos a kiadók nem tehetnek semmit sem egy "gumijogszabály" ellen. Így lett kitalálva, hogy bárkire és bármikor ráhúzhassák a vizes lepedőt.
A magyar emberek többsége pedig már belefásult a politikába, vagy már lassan semmi sem éri el az ingerküszöbüket. Ezt érte el az orbáni propagandagépezet hosszú, kitartó, és szívós "munkával".
Nagyon elszomorító.
2023. szept. 23. 14:01
7/9 anonim válasza:
Már van olyan könyvesbolt, ahonnan kitiltották a 18 éves aluliakat, mert nem akarják kockáztatni a büntetést. Szánalmas, de ez Magyarország.
2023. szept. 28. 14:22
8/9 anonim válasza:
Majd jön a "Nemzeti Könyvesbolt" is...
2023. szept. 28. 21:21
9/9 anonim válasza:
En direkt beszoktam menni a libribe tepkedni a foliakat meg felszoktam pakolni a folias konyveket az ajanlott reszbe, meg a gyerek szekcioba :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!