Veletek is volt már ilyen ?
Itthon mindig elkezdek egy könyvet olvasni majd olvasom , olvasom aztán lerakom majd felveszek egy másikat és azt is elkezdem olvasni hátha több ideig a kezembe marad.
Majd folyamatosan vàltogatom a könyveket, hogy mit olvassak.
Szia!
Nem, hanem lehet később indul be a cselekmény, vagy a karakter addigra lesz szimpatikus, addigra lesz érdekes a történet/elbeszélés (attól függ milyen könyvet olvasol éppen).
Az olvasói válság mindenkinél más. Sokakat kihoz ebből a "válságból", ha végre találnak egy jó könyvet, ami beszippantotta őket és le sem tudták tenni. Egy ilyen olvasmányélmény után újra kedvet kapnak az olvasáshoz és újra egyik könyvet olvassák a másik után. De van, akinek ez akár évekig is eltarthat. Ha nem esik jól az olvasás, akkor érdemes pihentetni, mert ha csak azért is olvasunk, annak ellenére, hogy semmi örömünket nem leljük benne, azzal pont, hogy csak rontunk a helyzeten.
Amúgy esetleg tipp lehet olvasói válsághoz, ha olyan könyvért nyúlunk, ami nem a mi zsánerünk, mert azzal valami újat kapunk. Lehet, hogy elkezdjük és még annyira sem érdekel, mint a komfortos zsánereink, de lehet, pont az újdonság varázsa lesz az, ami átlendít minket.
Nekem is volt egy időszakom mikor kevesebbet olvastam, mert semmi sem volt jó. Aztán én elkezdtem angolul is olvasni és az hozott magával egy jóleső érzést. Tudod, mint mikor életed első könyvét elolvastad és utána büszke voltál magadra, hogy sikerült. Nekem az angolul olvasás azt adta, mint mikor magyarul kezdtem el olvasni.
Jó lehet még, ha csatlakozol egy könyvklubhoz, ahol minden hónapban van egy közös könyv és azt olvassátok el majd beszélitek ki közösen. Ma már rengeteg ilyen csoport van, Szabados Ági NIOK-ja, vagy rengeteg magyar booktubernek is van. Moly.hu oldalon vannak kihívások, talán ezek is tudnak segíteni, hogy adjanak egy célt miért olvas.
Ott vannak a könyves események, mikor találkozhatsz írókkal is. Most lesz szeptember végén a Könyvfesztivál valamint a Pestext is. Nekem ezek is löketett adtak, hogy elolvassak olyan könyveket, akiknek a szerzőjével szívesen találkoznék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!