Veletek is volt már ilyen ?
Itthon mindig elkezdek egy könyvet olvasni majd olvasom , olvasom aztán lerakom majd felveszek egy másikat és azt is elkezdem olvasni hátha több ideig a kezembe marad.
Majd folyamatosan vàltogatom a könyveket, hogy mit olvassak.
Nem baj, ha nem köt le egyik sem. Nyilván előfordulhat az, hogy rosszul választottál és nem tetszik.
De ha 10/10 esetben így van akkor hosszú távon pénzkidobás számodra ez a hobbi és lehet jobban járnál az ebook olvasással. Azt letöltöd és ha mégsem tetszik akkor sem történik semmi.
Ne egy nap alatt akarj kiolvasni 800 oldalas könyvet, mert akkor persze hogy megunod. Nálam elő szokott fordulni, hogy elkezdek egy könyvet, 2 hónapig rá sem nézek majd folytatom ahol abbahagytam.
Elég sokan hangulatolvasók. Vagyis olyan könyv köti le őket, amilyen hangulatban éppen vannak. Én is ilyen vagyok. Nyáron például jobban szeretek romantikus, nyaralós, humorosabb történeteket olvasni míg ősszel a horror, krimi, thriller az, ami jólesik. Decemberben meg a karácsonyi könyvek :D
De persze ez se van mindig így, van, hogy egy film vagy hír miatt hirtelen éppen máshoz lenne kedvem. Általában szerintem ilyenkor van az, hogy valaki egyszerre több könyvet olvas, nem az van, hogy félrerakja, hanem mondjuk egyik nap ehhez másik nap ahhoz van kedve,de végül így váltogatva befejezi mindet. De olyan is van, mikor egy könyv nagyon nem nekünk íródott és akkor jobb inkább abbahagyni. Szabados Ági mondta régebben mindig, hogy adj a könyvnek egy esélyt a 100.oldalig. Ha addig nem történik meg a nagy áttörés, akkor hagyd abba. Könnyen lehet, hogy már 20 oldal után tetted volna félre, így viszont, hogy a 100.oldalig jutottál lehet már beindult a cselekmény. Most már Ági sem ehhez tartja magát, mert ugye vannak rövid könyvek, ahol a 100 oldal simán lehet a könyv fele vagy még annál is több, de egyébként nem rossz tipp. Velem volt már, hogy az elején nem tetszett egy könyv, de fejezetről fejezetre jobb lett és végül örültem, hogy elolvastam.
Amúgy a legtöbb kiadónak a honlapján van a könyvekhez beleolvasó, azt letöltve/megnyitva a könyv első pár fejezete elolvasható.
Meg még az jutott eszembe, hogy lehet olvasói válságban vagy, azaz amikor akármit olvas az ember semmi sem jó. Angolul reading slump a neve.
9#.-ik kommentelő
Mit értesz az alatt , hogyha olvasunk egy könyvet megtörténik az áttörés ? Az , hogy megértjük a könyvet?
És ez az olvasói válság meddig tart?
Egyébként nem is tudtam , hogy ilyen is létezik, hogy hangulat olvasás meg olvasói válság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!