Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Aki olvasta a Harry Potter...

Aki olvasta a Harry Potter könyveket, hogyan tarthatja jónak a filmeket?

Figyelt kérdés

Nem vagyok "bezzeg-a-könyv" típus, de szerintem a Harry Potter filmek kifejezetten rosszak lettek. Az első kettőn érzem igazán a könyvek hangulatát, stílusát, de a harmadiktól... Vicc az egész. A szereplők jellemétől kezdve a humoron át a világfelépítésig annyi mindent elrontottak, hogy rossz nézni. Azt se nagyon értem, hogy akik nem olvasták a könyveket, hogyan értik egyáltalán a cselekményt? Pláne azt nem, hogy aki állítólag odavan a könyvekért, mit lát a filmekben.

Félreértés ne essék, nem is az zavar, amit kihagytak vagy amin kicsit változtattak, mert filmen máshogy működik jól. Hanem hogy ami benne van, az rossz, sokszor nem méltó a HP világához, és hamisan festi le a lényeget.

Ti mit gondoltok? Szeretitek a filmeket? Ha igen, miért?

2023. aug. 22. 18:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A könyvben említve van, hogy a Wesley gyerekek vakáció alatt húznak ugyan müzli ruhát, de a szüleik nem.

Plusz a negyedik részben visszatérő poén, hogy milyen hülyén öltöznek a varázslók, ha muglinak akarják álcázni magukat. :)

Egyébként a könyvben süveg is tartozik az öltözékhez, de a filmben azt nem hordanak. (És valójában a talár sem olyan, mint a könyvben, mert ha jól tudom, a talár elöl zárt ruhadarab.)

2023. aug. 30. 16:50
 12/13 anonim ***** válasza:
95%

Yates és Kloves módszeresen tönkretettek mindent, ami jó volt az első filmekben. A forgatókönyv Ronból egy szellemi fogyatékos balfarkat csinált, és létfontosságú részeket hagyott ki a könyvből, vagy egészen borzalmas új jeleneteket rakott bele ("Cipőfűző!"). A filmek csodálatos, színes képi világát elsötétítették és kifakították, a mágia csodáját pedig színes varázslövedékek lövöldözésévé silányították. Komolyan, ha az utolsó filmekben lecserélnénk a varázspálcákat lézerpisztolyokra, semmi különbséget nem látnánk.

A mugli ruhák pedig megbocsájthatatlanok. Harryék még a legutolsó könyvben is talárt viseltek.

Amúgy az eredetiben a varázslóruha egyszerűen "robe", azaz köpeny, köntös, felöltő, de a talárnak mégis van egy akadémikus, régimódi iskolai hangulata, úgyhogy én elégedett vagyok a fordítással.

Ha már itt tartunk: az viszont nagyon is tetszett, hogy a filmekben adaptálták az angol magániskolák egyenruháját: ing, nyakkendő, szoknya, kötött mellény, pulóver, stb. Ha végig a könyvhöz hű "a házak jelvényével díszített talár, plusz süveg" egyenruhák lettek volna, az dögunalmasan nézett volna ki (a süveg röhejesen is).

2023. szept. 22. 09:41
 13/13 anonim válasza:
Hát, a könyv az komolyan sokkal jobb, de a film sem annyira rossz. Van tök sok látványos rész benne azért is tetszik. De igen, az igaz,hogy az első kettő film az jobb. De például a negyedik rész filmverziója nagyon hatásvadász lett a hatalmas sárkányokkal, ennél a kötetnél eléggé lehet érteni a sztori lényegét.A 7.nél már eléggé összekuszálódik, még én is alig értettem, kérdeztem magamban, ez mi, pedig olvastam nem is egyszer a könyvsorozatot.
aug. 6. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!