Harry Potter-fanok! Milyen gyakran olvassátok újra a Harry Potter könyveket? Ugyanolyan élményt nyújt, mintha először olvasnátok?
Kb. kétévente, vagy magyarul, vagy angolul.
Persze olyan élmény nem lesz, mint elsőre, de pont azért olvasom újra, mert már tudom, hogy mi fog történni bennük.
Ritkán. 2-3 éve olvastam egyszer újra az első 4-et, elötte jó 10 évvel volt az utolsó.
Dehogy olyan, mint gyerekkoromban. A maga nemében jó, nyilván, de pl. az én ízlésem is sokat változott.
#7 látom most sem alszol😄
Én pont ma olvastam a suliba és ugyan olyan élmény volt mjnt elsőre. Akármennyire tudom hogy Dobby meghal vagy Fred vagy Tonks vagy Lupin ugyanúgy össze kellet szorítanom az állam, hogy ne zokogjak föl hangosan.
Bocsi a helyesírási hibákért!
10-15 éves koromig kb 8 szor olvastam újra az egész sorozatot. Azóta már pár éve nem, áttértem a fanfictionokra.
Persze közel sem volt ugyan az az élmény, az első újraolvasás viszont mindig különleges élmény, ilyenkor olvasás közben egy csomó minden feltűnik, ami először nem tűnt fel, és megértek dolgokat. Még a második újraolvasás is érdekes emiatt talán.
Onnantól viszont inkább csak azért olvastam, mert újra benne akartam lenni a világban, elmerülni a varázslatban.
#9: "olvasás közben egy csomó minden feltűnik, ami először nem tűnt fel, és megértek dolgokat."
Egyszerre olvastuk a könyveket a gyerekeimmel, mikor megjelentek. A Félvér Herceg végén le voltunk döbbenve Piton árulásán, de a lányom csak annyit mondott:
-Piton nem lehet áruló.
-Miért?
-Mert a Tűz Serlegében ott volt Barty Kupor Malíciamutatója, amiben a használója megláthatja az ellenségeit. Dumbledore és McGalagony mellett ott látszott Piton is a tükörben. Ha Voldemort leghűségesebb szolgájának Piton az ellensége, akkor Piton nem lehet Voldemort szolgája!
Egészen ledöbbentett, hogy képes ilyesmire emlékezni és le is vezetni a gondolatmenetet 13 évesen. És mint kiderült, igaza lett. Ez az apróság is azt mutatja, hogy a kritikusok véleményével ellentétben, mennyire jól van megírva a HP sorozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!