Mi a véleményetek erről a regény ötletről?
Sziasztok!
Pár évvel ezelőtt egy regényíró pályázaton nagyon sokáig eljutottam. Sajnos pont a célnál elbuktam, és nem jelent meg a regényem.
Ez okozott bennem egyfajta gátat. Volt pár próbálkozásom azzal, hogy újra írni kezdek, ihletem is volt, leírni valahogy mégsem voltam képes. Ez az időszak 3 évig tartott. Ezt azért írtam le, mert most viszont ennél a regénynél megvan az ihlet és az írás vágy is, de kicsit kijöttem a gyakorlatból (valahogy olvasni sem nagyon volt kedvem), ezért szeretném megkérdezni, hogy a sztori maga érdekes-e.
YA, romantikus fantasy történet. Ezért elsősorban azokhoz szól a kérdés, akik szeretnek ilyesmit olvasni.
A leírás hosszu, mert kicsit a világot is be szeretném mutatni. Nyilván egy fantasy világ összetett, ezért csak a főbb dolgokat írom le.
Ha egy szirénnek gyermeke születik egy embertől, az utóduk elátkozottan jön a világra. Ligéneknek nevezik őket. Nevüket Ligeiáról kapták. Ő volt az első szirén, akinek gyermeke született egy embertől.
A Ligéneknek nagyon nehéz életben maradniuk, ugyanis olyan vonzóak, mint a szirének, de velük ellentétben ők azoknak a férfiaknak a lelkével táplálkoznak, akiknek nem tetszenek. Félig ember lévén pedig lelkük is van, ezért nem csak találniuk nehéz megfelelő áldozatot, hanem megölniük is. (Jó embereket képtelenek megölni.) Ez az ő átkuk, a nehéz küzdelem a túlélésért.
Viszont nincsenek magukra utalva, ugyanis egy rituáléval össze tudják kötni magukat, létrehozva így egy testvériséget. Ha gyengék, mind azok, ha az egyiküknek sikerül ölni, mind erőre kapnak.
A történet egy rituáléval kezdődik. A Ligének már nagyon betegek, napjaik vannak hátra, ezért az egyikük feláldozza magát, hogy nyerjen a nővéreinek egy kis időt.
Az ilyen rituálék nagyon ritkák, legvégső esetben vetik csak be.
Hogy az áldozat ne legyen hiába, a testvériség úgy dönt, a túlélés érdekében közös vadászatra indulnak, és nem figyelnek arra, hogy milyen ember az, akivel végeznek.
A történet főhőse Leila, a testvériség legújabb tagja. Eddig türelmesek voltak vele a nővérei, de a ligén tanács úgy dönt, most már - egy év ott töltött idő után - nem kivételeznek vele, fel kell mutatnia valamit.
Leila talál is olyan fiút, Márkot, akinek nem az esete, és minden adott lenne a gyilkossághoz, de egyszerűen képtelen megtenni. Ezért bűntudat is gyötri, ugyanis nővérei fontosabbak számára, mint egy random fiú, és azzal, hogy életben hagyta, kockára teszi a tagságát a testvériségben. Pedig most érzi úgy először élete során, hogy van családja (a ligének mind a vérszerinti családjuk nélkül nőnek fel).
Kettőt pislog, és hirtelen egy olyan helyzetben találja magát, amire nem volt felkészülve: A legnehezebb ölési rituálét vállalja magára. Egy olyan férfit kell megölnie, akinek nem az esete, de mégis bele szeret (a fiú Leilába).
Ha elbukik, meghal (csak ő, a nővérei nem), ha viszont sikerül, akkor nagy erőre tesz szert, amit megoszthat a testvériséggel.
Néhány infó a világról: A szeretet, szerelem azért fontos a rituálékban, mert a ligének átka is pont ebből adódik. A sziréneknek tilos emberrel kapcsolatba lépni, mégis van néhány, aki megszegi ezt a szabályt.
A ligének a sziréneket lelketlen ösztönlénynek tartják, ami részben igaz is, de vannak kivételek. Pont azok, akiket a legkegyetlenebbnek tartanak: a vérszerinti szüleik. Ugyanis ligének csak akkor születnek, ha a szirén és ember valóban szeretik egymást.
A történetben van még egy mítikus lény: a nimfa. Rövid életű, kedves teremtmények. Róluk nem tudnak sokat a ligének.
A regény fiú főszereplője, Márk, rajong a mitológiáért.
Kering a történetben egy pletyka egy szirénről, akinek sikerült emberré válnia. Talán már aki olvasott hasonló történetet, rájöhetett, hogy Leila is érzéseket fog táplálni a fiú iránt, ezért elkezdi felkutatni ezt a szirént, hátha ő is emberré változhat.
Tudom, írtó hosszú lett a leírásom. Köszi, ha végigolvastad. Minden építő jellegű kritikának örülök, mert még nagyon friss az ötlet, és eddig leginkább realista történeteket írtam. Ha valami nem világos, szívesen válaszolok kérdésekre is.
Jo,csak szerintem ne magyar nevekkel dolgozz,ne Magyarorszagon jatszodjon a tortenet
Mondjuk valahol tengernél,
Nekem ahogy olvastam a leirast teljesen a szemem elott volt a hullamzo tenger,a habok.
Szerintem játszódhat Magyarországon, pl. a Duna közelében. Nekem a nagymamám szokott mesélni vízi tündérekről, amik elviszik magukkal a gyerekeket.
Most olvastam Algernon Blackwoodtól a Füzek c. írást és az is arrafelé játszódik, ahol élek és sok olyan elem van benne, amiről a mamám mesélni szokott a Dunával kapcsolatban.
Amúgy szerintem a szirének nem saját kezűleg ölnek meg valakit, hanem elveszik az eszét a végzetébe csalják, pl. zátonyra futtatják őket. De te tudod.
Azért magyarországon játszódik, mert annó az a regényem, amit beküldtem a pályázatra külföldön játszódott, és hiába jártam utána a dolgoknak, nem tudtam hitelesen átadni, mert még nem jártam a helyszínen. Ezért át kellett írnom az egészet. Most nem merek kockáztatni. Viszont a regény szempontjából fontos, hogy nincsenek tenger közelében a ligének. Ezt kohagytam a leírásból: A ligének többsége nem örökölte a szirénektől a kétéltűséget, és az átokhoz hozzá tartozik az is, hogy mérgező rájuk a tenger. Ez azért fontos, mert a szirének nem léphetnek kapcsolatba az utódaikkal. A természet így intézte el.
Kicsit szerettem volna, ha a magyar helyszínnek van jelentősége a történet szempontjából, és kapóra os jött ez az átok fokozásához.
Aha így mar ertem.🙂
Biztos vagyok benne,hogy jo konyv lesz,tetszik az otlet
1
A főszereplőm gyermekotthonban nőtt fel. Volt, akit örökbe fogadtak.
16 éves koráig teljesen normális emberként élt, aztán hirtelen nagyon beteg lett - az átok miatt, hiszen nem "táplálkozott".
A testvériség ekkor kereste fel.
Új számára ez az egész, még tanulja, hogy mi is ő valójában.
Ezt a szálat mar kodolgoztad?pl ki rakta be gyerekorthonba,ha a ver szerinti csaladdal nem talalkozhatott?.
Tudom,ez nem tartozik a tortenethez,nem olyan fontos de en akkor is kíváncsi lennek ra,ha olvasnam a konyvet.valoszinuleg utana a netet bujnám,hogy kiderítsem 🤣
És igen,nekem is tetszik a történet,csak en az a fajta ember vagyok,akinek minden kos részlet fontos.ne hari ezért
Minden tekintetben igyekszem megnehezíteni a ligének dolgát. Ez egy komoly átok. Minden tekintetben nehezebb és rosszabb nekik, mint a sziréneknek.
- Saját kezüleg kell ölniük, mert nem tudnak csábítani. Vagyis nem érdemes nekik.
- Nehéz olyan embert találniuk, aki nem találja őket vonzónak.
- Érzelmesek, mint egy ember, ezért nehéz ölniük.
- Veszélyes számukra a tenger, ezért az egy plussz kockázat a halálra.
- Nem rajtuk áll a fajtájuk fennmaradása, hanem a sziréneken, ezért meghalniuk sem érdemes - mert akkor nem lesz, aki segítse a fiatal ligéneket.
8as. Én nagyon örülök az ilyen kérdéseknek. Segít nekem jobban átlátni a történetet,az esetleges hiányokat.
A ligének átka nimfa korban aktiválódik. Ez egy kifejezés, ugyanis a nimfák mind, mind fiatal, serdülő lányok (14-16 évesek).
Tehát ennyi idős korukig olyanok, mint bárki más. Nincs szükségük lelkekre, nem allergiásak a tengerre. Találkozhatnának ekkor a szülőkkel, de felnevelni ők nem tudják őket, mert vízben élnek, és nem tudhatják, hogy mikor aktiválódik az átok, ezért kockázatos.
A ligének nem tudnak sokat a szirénekről, rossz véleménnyel vannak róluk, pedig szeretetbeli oka van annak, hogy biztonságos helyre vitték őket.
A ligének csak annyit tudnak, hogy habár a szirének tisztában vannak az átokkal, mégis szaporodnak emberekkel. Pedig ez összetettebb ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!