Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a regény ötletről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár évvel ezelőtt egy regényíró pályázaton nagyon sokáig eljutottam. Sajnos pont a célnál elbuktam, és nem jelent meg a regényem.

Ez okozott bennem egyfajta gátat. Volt pár próbálkozásom azzal, hogy újra írni kezdek, ihletem is volt, leírni valahogy mégsem voltam képes. Ez az időszak 3 évig tartott. Ezt azért írtam le, mert most viszont ennél a regénynél megvan az ihlet és az írás vágy is, de kicsit kijöttem a gyakorlatból (valahogy olvasni sem nagyon volt kedvem), ezért szeretném megkérdezni, hogy a sztori maga érdekes-e.

YA, romantikus fantasy történet. Ezért elsősorban azokhoz szól a kérdés, akik szeretnek ilyesmit olvasni.

A leírás hosszu, mert kicsit a világot is be szeretném mutatni. Nyilván egy fantasy világ összetett, ezért csak a főbb dolgokat írom le.

Ha egy szirénnek gyermeke születik egy embertől, az utóduk elátkozottan jön a világra. Ligéneknek nevezik őket. Nevüket Ligeiáról kapták. Ő volt az első szirén, akinek gyermeke született egy embertől.

A Ligéneknek nagyon nehéz életben maradniuk, ugyanis olyan vonzóak, mint a szirének, de velük ellentétben ők azoknak a férfiaknak a lelkével táplálkoznak, akiknek nem tetszenek. Félig ember lévén pedig lelkük is van, ezért nem csak találniuk nehéz megfelelő áldozatot, hanem megölniük is. (Jó embereket képtelenek megölni.) Ez az ő átkuk, a nehéz küzdelem a túlélésért.

Viszont nincsenek magukra utalva, ugyanis egy rituáléval össze tudják kötni magukat, létrehozva így egy testvériséget. Ha gyengék, mind azok, ha az egyiküknek sikerül ölni, mind erőre kapnak.

A történet egy rituáléval kezdődik. A Ligének már nagyon betegek, napjaik vannak hátra, ezért az egyikük feláldozza magát, hogy nyerjen a nővéreinek egy kis időt.

Az ilyen rituálék nagyon ritkák, legvégső esetben vetik csak be.

Hogy az áldozat ne legyen hiába, a testvériség úgy dönt, a túlélés érdekében közös vadászatra indulnak, és nem figyelnek arra, hogy milyen ember az, akivel végeznek.

A történet főhőse Leila, a testvériség legújabb tagja. Eddig türelmesek voltak vele a nővérei, de a ligén tanács úgy dönt, most már - egy év ott töltött idő után - nem kivételeznek vele, fel kell mutatnia valamit.

Leila talál is olyan fiút, Márkot, akinek nem az esete, és minden adott lenne a gyilkossághoz, de egyszerűen képtelen megtenni. Ezért bűntudat is gyötri, ugyanis nővérei fontosabbak számára, mint egy random fiú, és azzal, hogy életben hagyta, kockára teszi a tagságát a testvériségben. Pedig most érzi úgy először élete során, hogy van családja (a ligének mind a vérszerinti családjuk nélkül nőnek fel).

Kettőt pislog, és hirtelen egy olyan helyzetben találja magát, amire nem volt felkészülve: A legnehezebb ölési rituálét vállalja magára. Egy olyan férfit kell megölnie, akinek nem az esete, de mégis bele szeret (a fiú Leilába).

Ha elbukik, meghal (csak ő, a nővérei nem), ha viszont sikerül, akkor nagy erőre tesz szert, amit megoszthat a testvériséggel.

Néhány infó a világról: A szeretet, szerelem azért fontos a rituálékban, mert a ligének átka is pont ebből adódik. A sziréneknek tilos emberrel kapcsolatba lépni, mégis van néhány, aki megszegi ezt a szabályt.

A ligének a sziréneket lelketlen ösztönlénynek tartják, ami részben igaz is, de vannak kivételek. Pont azok, akiket a legkegyetlenebbnek tartanak: a vérszerinti szüleik. Ugyanis ligének csak akkor születnek, ha a szirén és ember valóban szeretik egymást.

A történetben van még egy mítikus lény: a nimfa. Rövid életű, kedves teremtmények. Róluk nem tudnak sokat a ligének.

A regény fiú főszereplője, Márk, rajong a mitológiáért.

Kering a történetben egy pletyka egy szirénről, akinek sikerült emberré válnia. Talán már aki olvasott hasonló történetet, rájöhetett, hogy Leila is érzéseket fog táplálni a fiú iránt, ezért elkezdi felkutatni ezt a szirént, hátha ő is emberré változhat.

Tudom, írtó hosszú lett a leírásom. Köszi, ha végigolvastad. Minden építő jellegű kritikának örülök, mert még nagyon friss az ötlet, és eddig leginkább realista történeteket írtam. Ha valami nem világos, szívesen válaszolok kérdésekre is.

2023. júl. 12. 11:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
34%

Jo,csak szerintem ne magyar nevekkel dolgozz,ne Magyarorszagon jatszodjon a tortenet

Mondjuk valahol tengernél,

Nekem ahogy olvastam a leirast teljesen a szemem elott volt a hullamzo tenger,a habok.

2023. júl. 12. 11:49
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem játszódhat Magyarországon, pl. a Duna közelében. Nekem a nagymamám szokott mesélni vízi tündérekről, amik elviszik magukkal a gyerekeket.

Most olvastam Algernon Blackwoodtól a Füzek c. írást és az is arrafelé játszódik, ahol élek és sok olyan elem van benne, amiről a mamám mesélni szokott a Dunával kapcsolatban.

Amúgy szerintem a szirének nem saját kezűleg ölnek meg valakit, hanem elveszik az eszét a végzetébe csalják, pl. zátonyra futtatják őket. De te tudod.

2023. júl. 12. 12:04
 3/24 A kérdező kommentje:

Azért magyarországon játszódik, mert annó az a regényem, amit beküldtem a pályázatra külföldön játszódott, és hiába jártam utána a dolgoknak, nem tudtam hitelesen átadni, mert még nem jártam a helyszínen. Ezért át kellett írnom az egészet. Most nem merek kockáztatni. Viszont a regény szempontjából fontos, hogy nincsenek tenger közelében a ligének. Ezt kohagytam a leírásból: A ligének többsége nem örökölte a szirénektől a kétéltűséget, és az átokhoz hozzá tartozik az is, hogy mérgező rájuk a tenger. Ez azért fontos, mert a szirének nem léphetnek kapcsolatba az utódaikkal. A természet így intézte el.

Kicsit szerettem volna, ha a magyar helyszínnek van jelentősége a történet szempontjából, és kapóra os jött ez az átok fokozásához.

2023. júl. 12. 12:06
 4/24 anonim ***** válasza:

Aha így mar ertem.🙂

Biztos vagyok benne,hogy jo konyv lesz,tetszik az otlet

1

2023. júl. 12. 12:09
 5/24 A kérdező kommentje:
2. igen, a szirének tekintetében hű maradok a mitológia gyökereihez. De a Ligének nem tudják ezt megtenni, mivel az átkuk miatt ők nem a szépségükkel csábítják az áldozatokat. A lelkekre viszont szükségük van, így saját kezüleg kell ölniük.
2023. júl. 12. 12:10
 6/24 anonim ***** válasza:
Ki neveli fel ezeket a ligeneket?az ember szülő?
2023. júl. 12. 12:10
 7/24 A kérdező kommentje:

A főszereplőm gyermekotthonban nőtt fel. Volt, akit örökbe fogadtak.

16 éves koráig teljesen normális emberként élt, aztán hirtelen nagyon beteg lett - az átok miatt, hiszen nem "táplálkozott".

A testvériség ekkor kereste fel.

Új számára ez az egész, még tanulja, hogy mi is ő valójában.

2023. júl. 12. 12:15
 8/24 anonim ***** válasza:

Ezt a szálat mar kodolgoztad?pl ki rakta be gyerekorthonba,ha a ver szerinti csaladdal nem talalkozhatott?.

Tudom,ez nem tartozik a tortenethez,nem olyan fontos de en akkor is kíváncsi lennek ra,ha olvasnam a konyvet.valoszinuleg utana a netet bujnám,hogy kiderítsem 🤣

És igen,nekem is tetszik a történet,csak en az a fajta ember vagyok,akinek minden kos részlet fontos.ne hari ezért

2023. júl. 12. 12:22
 9/24 A kérdező kommentje:

Minden tekintetben igyekszem megnehezíteni a ligének dolgát. Ez egy komoly átok. Minden tekintetben nehezebb és rosszabb nekik, mint a sziréneknek.

- Saját kezüleg kell ölniük, mert nem tudnak csábítani. Vagyis nem érdemes nekik.

- Nehéz olyan embert találniuk, aki nem találja őket vonzónak.

- Érzelmesek, mint egy ember, ezért nehéz ölniük.

- Veszélyes számukra a tenger, ezért az egy plussz kockázat a halálra.

- Nem rajtuk áll a fajtájuk fennmaradása, hanem a sziréneken, ezért meghalniuk sem érdemes - mert akkor nem lesz, aki segítse a fiatal ligéneket.

2023. júl. 12. 12:24
 10/24 A kérdező kommentje:

8as. Én nagyon örülök az ilyen kérdéseknek. Segít nekem jobban átlátni a történetet,az esetleges hiányokat.

A ligének átka nimfa korban aktiválódik. Ez egy kifejezés, ugyanis a nimfák mind, mind fiatal, serdülő lányok (14-16 évesek).

Tehát ennyi idős korukig olyanok, mint bárki más. Nincs szükségük lelkekre, nem allergiásak a tengerre. Találkozhatnának ekkor a szülőkkel, de felnevelni ők nem tudják őket, mert vízben élnek, és nem tudhatják, hogy mikor aktiválódik az átok, ezért kockázatos.

A ligének nem tudnak sokat a szirénekről, rossz véleménnyel vannak róluk, pedig szeretetbeli oka van annak, hogy biztonságos helyre vitték őket.

A ligének csak annyit tudnak, hogy habár a szirének tisztában vannak az átokkal, mégis szaporodnak emberekkel. Pedig ez összetettebb ennél.

2023. júl. 12. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!