Nem önpromóció a cél! Van egy konkrét elképzelésem Wattpad történetre ami szerintem vállalható, de nem nagyon megy pár dolog. Tudnátok segíteni?
Adott a mi világunk. Egy szerencsétlen véletlen folytán. A Föld alatt szunnyadó ork hadsereg kiszabadul aminek a vezetője a Lény. Adott a Szíriusz ahol elfek élnek. Minden nagyobb tudós, író a Földön elf volt és a haláluk után hazatértek. A harmadik fontos ág a dogon törzs aki a Lényt tiszteli istenként.
Most nekem olyan problémáim vannak:
1. nem tudok rendes párbeszédeke írni
2. néha nem tudom, milyen kifejezés illik az adott helyre
3. nem tudok történetet vezetni, gyakran elkapkodom a dolgokat ami érthetetlenné is teheti a cselekményt.
De legalább a helyesírásom jó
Tanácsokat szerenék kérni problémáim kküszöbölésére. Előre is köszönöm a tanácsokat
Vannak,tobb is,olyan 50-60 kozott mozognak,de mivel evekkel ezelőtt írtam oket(olyan 15 eve kb )nincsenek sehova feltoltve .
Tudod en az a regimodi ember vagyok,aki bezarkozott a szobajaba,tollat vett a kezebe, és úgy irta őket egy vastag füzetbe.
De ugyse mennel vele sokra.en nem ilyen stílusú történetek irtam.Nekem általában a második világháború alatt játszódtak a történeteim,vagy XIV Lajos francia kiraly uralkodása alatti időkben.
Szeretem a történelmi témájú könyveket és érdekesnek tartom a koncepciót a Napkirály korából. Onnan még nem nagyon találtam könyvet
Ne tartsd magadban.
Most mit is vársz tőlem?hogy toltsem fel egyiket a wattpadra ?ah,nem is tartana sokaig legepelni 🤣meg ha nem lenne ket gyerekem akkor esetleg raszannam a szabadidomet.
De igerem ha időben elalszanak a gyerekek felmegyek a padlasra,lehozok egyet,atfutom es leirom a tartalmát.jo lesz igy?csakhogy ne hidd, hogy hazudok.
nem akarom, hogy feltöltsd. Csak "sértőnek" gondoltam, hogy szerinted nem mennék vele sokra
Esetleg mas témában nem gondolkodtal?mondjuk egy jo kis krimit irni? vagy horrort? thrillert?
A valaszaid alapjan szókincsed az van,intelligensnek tűnsz (biztos az is vagy,nemcsak annak tűnsz.)szerintem az jobban menne mint ez az orkos dolog.
Azt nem nehéz kitalalni.krimihez mondjuk kell egy helyszín,egy gyilkos, egy indíték,a tobbi mar jön magatol.szerintem legalabbis
15 voltam
Kösz a tanácsot.
Igen, talán egy komplex világkép megteremtése még túl nagy falat számomra.
Akkor lehet megpróbálkozok egy krimivel vagy horrorral
A történet nekem elég kuszának tűnik, mint valami furcsa fanfiction.
A párbeszédekre nem tudok nagyon tanácsot adni,, mivel én is azzal küszködöm a legjobban. Néhány általánosabb tanács: az emberek nem szó szerint azt mondják, mint amit gondolnak; kerüld a felesleges párbeszédeket, amik egyáltalán nem mozdítják előre a történetet; olvasd fel hangosan, hogy lásd mennyire életszerű. Valószínűleg ezt is a sok gyakorlás fejleszti a legjobban, mint minden más írástechnikát, szóval ezt tudnám elsősorban ajánlani.
A kifejezésekkel kapcsolatban azt ajánlanám, hogyha van valami ötleted mit írhatnál oda, csak a szövegbe nem illik bele, akkor használj szinonimaszótárat, akár többet is, mert ugye nem mind ugyanazt mutatja.
A történetvezetésre talán a legjobb megoldás az ha vázlatot vezetsz mellé, felírod a nagyobb jeleneteket, és megpróbálsz hozzá alkalmazkodni. A kapkodásra lehet ki kéne próbálnod a ,,mozaikmódszert", miszerint megírsz több jelenetet, de azt nem időrendben, hanem később kötöd össze őket.
Az hogy jó-e a helyesírásod innen nem tudom megítélni, de sok az elírásod, amire, ha gyakorin nem is, írás közben jobban figyelj.
Köszönöm a tanácsaidat.
Feltétlenül megfogadom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!