Harry Potter fanfiction kedvelők, mondanátok véleményt erről?
Wattpadon kezdtem el írni egy fanfic-et és érdekelne, hogy ki mit gondol róla. Csak egy irományom van eddig, de az nem fanfiction, hanem saját sztori. Nem vagyok jártas az írásban, de a történetet ha értékelnétek, azt megköszönném.

Döcögős a szöveg, a szereplők úgy hangzanak, mint akik szövegkönyvből olvasnak fel – ember ilyen robotszerűen nem beszél.
Járj utána, hogy magyarul hogyan kell formázni a párbeszédeket, mert az sem sikerült.

Ez a történet arról szól,hogy egy masik iskolába jar a főhős,es a roxfortban is vannak barátai.
De ha masik suliba jar,nem a roxfortba akkor hogy a fenébe kerul bele roxmorst,a falu neve.
Vagy mindket iskola a falu mellett található?
A masik az,hogy nagyon uncsi a szöveg...en végig sem birtam olvasni,inkabb csak atfutottam rajta.
Azoknak a hazaknak meg a nevet sem tudtam kimondani, választhattal volna egyezerubb neveket is.

Ez nem fanfiction, megváltoztattad a neveket, adatokat és szinte szóról szóra írod le a hp-ban történteket itt-ott kiegészítve.
A fanfic írás nem arról szól, hogy lemásolod az eredetit, hanem egy saját történetet mesélsz el - csak éppen egy nem általad kitalált, hanem már egy létező világban.
És nézz utána a központozásnak, a párbeszédeid botrányosak, össze-vissza írod őket, és még véletlenül sem találod el a helyeset.

Azzal, ha valaki nem tudja kiejteni a házak neveit nem tudok mit kezdeni. Ez tényleg nem az én hibám. Szerintem egyáltalán nem bonyolultak. De akkor segítek:
A Leondort pont úgy kell kiejteni, ahogyan le van írva. A Serpenius az "Szerpeniusz", a Noctuar szintén nem egy nyelvtörő, csak szimplán "Noktuár"
Sajnálom, ha a párbeszédek ennyire szörnyűre sikeredtek, pedig nem üres csevegésekről szól, hanem a történet kibobtakozását segítik.
Az, hogy csak abban a világban játszódik, szintén téves, ugyanis ez még csak az eleje. Később a Roxfort is benne lesz, sőt a filmekből ismert karakterek is felbukkannak. Nem lemásolva van a történet, csak el kell valahonnan indulnia.
(Belátom, a Roxmorts-szal kapcsolatban tévedtem, valóban csak gyalog lehet megközelíteni.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!