Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Minek köszönhető, hogy a...

Minek köszönhető, hogy a "booktuberek" nagy része minden mai könyvet egekig magasztal?

Figyelt kérdés
Ennyire jók a mai könyvek, vagy ennyire alacsonyak az elvárások?

2023. jún. 4. 10:22
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%

Sok oka lehet, pl.:

- A videó igazából nem könyvkritikának készül, hanem fizetett reklám.

- Alaposan utánanéznek annak, hogy mit olvasnak el, így kevés olyan könyv kerül a kezükbe, ami nem tetszik nekik.

- Olvasnak rossz könyveket is, de azokról nem készítenek videót valamilyen okból. Pl. lehet, hogy rossz könyvet nem akarnak népszerűsíteni, hisz a negatív reklám is reklám. Vagy kizárólag könyvajánló videókat szeretnének készíteni, nem pedig könyvkritikákat.

2023. jún. 4. 10:37
 2/27 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon sokan hamar rájönnek, hogy ha ezzel pénzt akarnak keresni valaha is, akkor nem sérthetik meg a kiadókat. Főleg a tipikus, fiatal kislányok, akik más kislányoknak való könyveket olvasnak, mert akkor még a rajongók is meg tudnak bolondulni.

Én nem vagyok booktuber. Nem is leszek, csak simán írok néha véleményt a Goodreadsen.

Tényleg egy senki vagyok, nincs sok követőm, meg semmi. Ehhez képest már én is kaptam hisztérikus üzeneteket tinilányoktól, mert nem tetszett egy bizonyos könyv, amit ők tipikusan szeretnek. Konkrétan Cassandra Clare egyik könyvére gondolok. (Még régebben, talán 7-8 éve olvastam, nem tudtam akkor, hogy ez ilyen szappanopera-jellegű valami, azt hittem normális fantasy.)

És akkor tényleg ott van még a tény, hogy ha bármilyen együttműködést akarsz kiadókkal (szponzoráció, ingyen könyvek, esetleg még kiadás előtt, meghívás bármilyen eseményre), akkor be kell csicskulni.

2023. jún. 4. 10:44
 3/27 anonim ***** válasza:
0%

Azt nem tudom, de nézőként tudom azt nyilatkozni, hogy én utálom a kritikákat. Ha egy videó rant vagy hasonló tematikájú, akkor csak annyira kattintok rá, hogy lepontozzam, diszlájkoljam (akkor is, ha nekem sem tetszett az adott könyv). Ahol pedig nem lehet értékelni, ott csak szimplán letiltom az illetőt.

Szóval én tuti nem néznék meg egy kritikát, de filmeknél és sorozatoknál is utálom az ilyesmit.

2023. jún. 4. 11:20
 4/27 A kérdező kommentje:

Miért utálod ennyire a kritikákat?

2023. jún. 4. 11:32
 5/27 anonim ***** válasza:
93%

„Azt nem tudom, de nézőként tudom azt nyilatkozni, hogy én utálom a kritikákat. Ha egy videó rant vagy hasonló tematikájú, akkor csak annyira kattintok rá, hogy lepontozzam, diszlájkoljam (akkor is, ha nekem sem tetszett az adott könyv). Ahol pedig nem lehet értékelni, ott csak szimplán letiltom az illetőt.”

Azért itt már el kellene gondolkodnod az orvosi segítségen.

2023. jún. 4. 11:40
 6/27 A kérdező kommentje:

A kérdésre visszatérve:

Szerencsére van olyan videós, aki egy "szponzorált" (természetesen nem írják ki,hogy fizetett promóciót tartalmaz a videó) videójában is lehordta a sárga földig azokat a könyveket, amik nem tetszettek neki

De ez a ritkább eset

2023. jún. 4. 11:45
 7/27 anonim ***** válasza:
0%

4. Leginkább azért, mert irritáló.

5. Miért? Mert nem simulok bele a te kis kritikus társadalmadba? Majd ha bevezeted szépen a kritika imádó diktatúrát, akkor küldheted értem a fekete kocsit. Addig meg csend van, mert az is megérne egy agy scant, hogy miért akarsz kritizálni valamit.

2023. jún. 4. 11:53
 8/27 A kérdező kommentje:
De miért dislikeolsz mindent automatikusan, és tiltasz le mindenkit? Miért foglalkozol valamivel, ami ennyire irritál, és simán kikerülhető?
2023. jún. 4. 12:01
 9/27 anonim ***** válasza:
0%

Simán kikerülöm, csak diszlájkolom.

Azért, mert a diszlájk arra van, hogy kifejezzük azt, hogy valami nem tetszik. Ha nem lenne igény rá vagy be lenne tiltva, akkor nem létezne. Ehhez pedig mint írtam korábban egy ilyen diktatúrát kéne kiépítenetek, mert a kedvetekért nem fogok nem diszlájkolni kritikusokat. Ahhoz ki kéne nyírnotok és még a sortűz előtt is az lenne az utolsó tettem, hogy diszlájkolom a diktatúrátokat.

Ha valamiről, ami nem tetszik lehet akár órákig tartó rant videót csinálni, aminek az elkészítése napokba vagy hetekbe is telhet, akkor nekem is juthat idő arra, hogy gyorsan diszlájkoljak valamit, ami nem tetszik.

Szerintem én sokkal időtakarékosabb vagyok, mert kb. 10 másodperc valamit diszlájkolni és utána megyek tovább arra, amit szeretek.

2023. jún. 4. 12:10
 10/27 anonim ***** válasza:
90%

Na, megfogtuk a napi elmebetegünket. Gyakorin egyre több az ilyen. Mint az a hülye, aki itt fröcsögött, mert egy kamionos könyvet akart írni.

Az Emberek témában is van pár, pl. a "rafinériás" meg "játékos", aki valami lányt zaklat és nem lehet levakarni, úgy beszél, mint egy sorozatgyilkos.

2023. jún. 4. 12:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!