Hogyan írjak egy jó könyvet?
Figyelt kérdés
Mindig mikor neki állok könyvet írni akkor az első 3-fejezethez van ötletem utána pedig semmi nem jut az eszembe. S nálam nagyon gyakori hiba az is, hogy akárhogy próbálkozom egyszerűen nem tudom rendesen bemutatni a karaktereket. Ha pedig átolvasom az írásom akkor olyan furának tűnik. Úgy érzem nincs meg az a varázsa mint mikor másnak a történetét olvasom.2023. máj. 7. 16:33
1/9 anonim válasza:
Próbálj szerezni egy írótársat, akivel ötleteltek.
2/9 anonim válasza:
Ha ezt itt kell megkérdezned akkor inkább sehogy
3/9 anonim válasza:
Hát találj ki egy jó fantasy sztorit, amibe mélyen beható legit pszichológia van érthető nyelven, azt adnám, bár vigyázz ha hüllőemberek lennének valszeg nem az emlősök pszichés dolgaik lennének megfigyelhetőek rajtuk.
4/9 anonim válasza:
Regisztrálj a Karcolat.hu oldalon, írj pár rövid novellát, töltsd fel, véleményezni fogják. Az oldal üzemeltetői és az írótársak segítenek is, adnak jótanácsot, tippeket az írói készség fejlesztéséhez. Legalábbis régen így volt.
5/9 anonim válasza:
Én egy új X akták sztorit élnék nagyon. Scully, Mulder, és egy jó komplex összeesküvés, mellette legyen vérfagyasztó, thriller is.
6/9 anonim válasza:
Olvass olyan töréneteket amik hasonlítanak ahhoz amit írni készülsz, sokat segíthet a story szerkezetének kialakításában.
7/9 anonim válasza:
Olyan terjedelemben írj, amit még tudsz kezelni. Ha nem tudsz regény hosszúságban írni, akkor maradj a rövid novelláknál, történeteknél. Idővel és sok gyakorlással majd megérsz a kisregény, majd a regény hosszúságú sztorikhoz is. Ne akarj egyből mindent.
8/9 anonim válasza:
Olvass sok szépirodalmat, másrészt meg élj sokat, beszélgess emberekkel, gyűjts tőlük történeteket, illetve figyeld a személyiségüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!