Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan írjak egy könyvet?

Hogyan írjak egy könyvet?

Figyelt kérdés
Teljesen kezdő vagyok ebben a témában de már régóta szeretnék írni egy könyvet, abban sem vagyok biztos hogy egy könyvel kellene kezdenem kezdőként.

2022. aug. 28. 14:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%
Ezt minden heten kiirod?
2022. aug. 28. 15:07
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Ha itt kell megkérdezned, akkor sehogy!
2022. aug. 28. 15:22
 3/19 A kérdező kommentje:

1# Egyszer sem írtam ki kérdést, ez az első kérdésem itt, még új vagyok.

2# Tippeket szerettem volna.

2022. aug. 28. 15:26
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A helyesírásod nem valami jó. Ne érts félre, nem is tragikus, de könyvek írásához ennél jobb érzék kell ehhez. Persze, ha nem szeretnéd kiadatni és csak kedvtelésből írnál, akkor kezdj bele úgy, ahogy neked jól esik. Biztosan olvastál már könyvet, megpróbálhatod azoknak a struktúráját másolni, felépítés terén hasonlót alkotni, de akár spontán is megpróbálhatsz belevágni, „lesz, ami lesz” alapon.
2022. aug. 28. 15:35
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Most ha ennek lenne egy bomba biztos, pontról pontra kitalált, működő renszere, akkor szerinted nem lenne kb. mindenki író?

Van ezzel kapcsolatban nagyon sok vélemény, technika, módszer. Szakirodalmat kereshetsz hozzá.

Pl. egy történet szerkezete/elemei. Ezek általában nagyjából egyeznek mindenhol.

Aztán hogy hogyan tervezz meg egy összetett cselekmnényt, hogyan találj ki karaktereket, stb. ez minden írónál más. Többen írták már le a módszerüket, pl. Stephen King, Brandon Sandersonnak videói vannak róla (angol nyelven), Deborah Chester konkrétan a fantasy regényekről írt, stb.

Nyilván ilyen szempontból tudnod kellene, hogy milyen könyvet akarsz írni, milyen stílust, műfajt, hangulatot, mert úgy könnyebben találsz hozzá segítséget.

Én azt mondanám, nézz utána azoknak az íróknak, akiket szeretsz. Sokszor előfordul, hogy ha van pl. blogjuk, akkor ott írnak a módszerükről, az inspirációjukról, vagy esetleg interjúkban beszélnek ilyesmiről.

Nagy általánosságban nem igazán tudok neked konkrétat mondani, hogy így és így csináld, az a tuti. Egyrészt mert fogalmam sincs, hogy mit akarsz írni (mondhatom neked, hogy tervezd meg az egészet részletesen és rugózz minden apróságon, ha te egy lazább, humoros könyvet akarsz írni), másrészt meg rengetegszer van olyan bármilyen művészeti ágnál, hogy valaminek nem kellene működnie, mégis működik.

2022. aug. 28. 15:57
 6/19 anonim ***** válasza:
19%

Ha fogalmad sincs róla, miért pont ezt akarod?

Jó hogy nem vakbelet szeretnél operálni ey a gyk-n kérxezex h hogyan kell... 😂😂😂

Magyarból hányasod van? Fogalmazásból milyen jegyeket kaptál?

2022. aug. 28. 16:48
 7/19 A kérdező kommentje:

4# Igen itt a helyes írásom nem valami tökéletes, papíron helyesen tudok írni csak telefonon, elektronikus eszközön nekem nehezebb.

6# Magyar és fogalmazás 4-5

2022. aug. 28. 17:50
 8/19 anonim ***** válasza:
75%

És még sohaxnem olvastál el egyetlen könyvet sem?

Nem láttad, hogyan épül fel a cselekmeny?

Van egyáltalán ötleted és megfelelő szókincsed?

2022. aug. 28. 17:55
 9/19 A kérdező kommentje:
8# Igaz ritkán szoktam olvasni de akkor sokat. Láttam hogyan épül fel a cselekmény. Ötletem jelen pillanatban nincs de régebben sok volt. A szókincs-em az nem a legjobb de nem is rossz.
2022. aug. 28. 17:58
 10/19 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem kezdd rövid novellával...
2022. aug. 28. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!