Hogyan írjak egy könyvet?
7-es, eleve a mondat megfogalmazása, túlbonyolítása is problémás. A vesszőkkel kapcsolatos hibák még tolerálhatóak, telefonon nem mindig ügyel ilyesféle apróságokra az ember, ám a „könyvel” szó teljesen más jelentéssel bír, mint aminek szántad, ugyanis helyesen „könyvvel”. Az első válaszodban szóismétlés is van, ami egy kissé zavaró.
Amint írtam, egyáltalán nem tragikus a helyesírásod, de szerény, szubjektív véleményem szerint könyvek írásához ez nem elég jó. Természetesen ez fejleszthető, ahogy azt is meg szeretném ismételni, hogy nem kiadásra szánt írások esetében tulajdonképpen lényegtelen. Amennyiben a célod egy kiadásra méltó, vállalható mű alkotása, akkor úgy vélem, hogy elfér még némi könyv az általad olvasottak listáján, amely művelté tesz, legfőképp helyesírás terén.
Egyébként sok sikert hozzá! A kedvtelésből írt könyvek írása is igen nagy örömöt okozhat azoknak, akik valóban szeretik ezt csinálni és képesek beleélni magukat a fantáziájuk kreálta fantazmagóriákba, a „beleélés” szó legmélyebb értelmében.
- Találjad ki a témát,
- állítsd fel a szereplők gárdáját,
- minden szereplőt ruházz fel valamilyen tulajdonsággal,
- a téma kibontásában viselkedjék minden szereplő az általad előzetesen meghatározott tulajdonságnak megfelelő módon.
Kérdező, az itt a baj, hogy végtelen hosszú válaszban lehetne csak beleírni mindent, amit tudnod kéne, és ezt senki sem akarja megtenni.
Azt tudom javasolni, hogy szörfölj egy kicsit a neten, olvass el citteket és olvass. Különösen ajánlom Nádasi Krisz cikksorozatát, és azokon a linkeken is találsz egy-két hasznos dolgot, amiket a "Csicsky " nevű felhasználó küld el minden hasonló jellegű kérdéshez privátban.
kitalálsz egy történetet, a szereplőket
nagy vonalakban írsz egy vázlatot, illetve ki kicsoda, hogy néz ki
ezeket csak magadnak
aztán leülsz és elmesélsz jeleneteket
ha kész elmész aludni
másnap elolvasod, és átírod, csiszolgatod a tegnap megírtakat
aztán jöhet a következő
aztán ha megvan a fejezet, akkor elolvasod sokszor, újra és újra átírod, a logikai hibákat kijavítod
átírod a feljegyzéseidet, vázlatod
kb fél egy év és már a könyved felénél tartasz
#10 teljesen jó
én is fordításokkal kezdtem, aztan később ezek átírásával folytattam a saját szájízem szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!