Véget ért egy korszak? Bezárta kapuit a book depository.
És ha te valamiről nem tudsz, akkor az nem lehet komoly?
Nem értékeled kicsit fel magad? Esetleg az alázat szó ismerős?
„Azt se tudom, mi az. Életemben nem hallottam róla, szóval nem lehetett valami komoly dolog.”
Nemrégiben (március végén) írta itt valaki, hogy
„Az olvasás, mint szellemi tevékenység szórakozás, elveszett az emberiség számára. Pár éve az antikvarium.hu felvette azt a szokást, hogy beb*ott egy könyvet a megrendelés mellé, mert ők sem tudnak mit csinálni a könyváradattal. Külföldiül írt könyvre meg jóval kevesebb a kereslet, mert a magyarnak a nyelvtudás az olyan kínos valami, mint a herpesz.”
Ezért (is) tart itt az ország.
Kérdező, hogy neked is válaszoljak: ez olyan csapás, mint amikor az Amazon megszüntette a 0,01 (!) centes könyvek árusítását. (Ez volt a minimum, de rengeteg jó/hibátlan állapotú könyvet lehetett venni fillérekért.)
A BD azért is jó volt, mert az olcsóságon túl, a borítók között is elgazította az embert.
Kár, hogy bezárta az Amazon, de ők mostanában minden területen racionalizálnak – naponta jönnek a hírek az elbocsátásokról stb.
"A BD azért is jó volt, mert az olcsóságon túl"
5 évvel ezelőtt volt utoljára olcsó. Azóta közel háromszorosára emelkedtek az árak. Én is elgondolkodtam rajta, hogy vegyek-e még valami így utoljára zárás előtt, de a könyvsorozatok kötetei, amit még 2000-2300 forint körüli áron kezdtem el tőlük venni 5000 forint környékére mentek fel, a 3600-3800 forintos kötetek meg 9-10 ezer környékére.
Többnyire szakkönyveket vásárlok, BD-ről még mindig olcsóbb volt, mint bárhonnan máshonnan. Hazai boltokban +20-30% az árkülönbség, + postaköltség... ha épp beszerezhető.
Brexit előtt elkezdtem gyűjteni, úgyhogy én most el vagyok látva :)
Kedves Kérdező, te hogy éled meg a dolgot?
(A BD utolsó bejegyzése alatt az emberek ajánlanak alternatívákat. Lehet érdemes lenne átnyálaznod.)
Nekem szomorú ez, mert ez egy éven belül már a második veszteség. Először a z-library, most meg a bd. Habár szerencsére ebben a félévben a tanárok felrakták a privát oldalunkra az ajánlott tankönyveket (gondolom ők még korábban leszedték a z-ről).
Kb. 50 euróig még meg tudom venni, de lassan már minden felette van.
Meg persze olyasmiket is rendeltem onnan, ami nem jelent meg magyarul, de meg akartam szerezni. Utoljára még megvettem Darren Naish új könyvét.
Ez van.
Facebookon is írják? Mert nekem csak azom van, az is csak az egyetemi csoport miatt.
Facebookot nem is néztem. Instán írják.
Érdekes, hogy a Zlibrary-t említed. A kommentek egy részéből pont az szűrtem le, hogy az emberek (Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia) nem nagyon maradt opciója a legális, külföldi könyvszerzésre. Érdekesen fog alakulni a nemzetközi könyvpiac.
Az utolsó rendelésem Lorrie Kim Snape könyve volt, mert megérdemlem :) Az utolsó előtti volt a 100 eurós szakirodalom, amit sírva fizettem ki... évek óta nézegettem már és három különböző kör legalább fog dolgozni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!