Ki írta a könyvet és mi a címe? Az Atlantiszi Thoth Smaragdtáblái című könyvben Doreal említett egy könyvet, címét a fordító úgy fordította, hogy "A Testvériség leckéi". Utóbbinak mi az eredeti címe és ki a szerzője?
Elolvastam az érintett fejezetet az eredeti műben és a szerző nem említ benne könyvet.
Talán ebből származik a magyarázat:
An Interpretation of the Emerald Tablets Together with the Two Extra Tablets (1948).
Ezt nem tudom. Ezen nem tudtam eligazodni.
A magyarul megjelent könyvben úgy van, hogy egy-egy (Smaragdtábla) rész után van egy Doreal magyarázat, tehát viszonylag sokat írt bele.
Köszönöm szépen, hogy segítesz.
Ezt találtam: "Brotherhood of Light Lessons by C. C. Zain".
Nem tudom, hogy erre utalt-e.
Az "Igaz Testvériség Leckéi" azonban valószínűleg a Teozófiai Társaság tanításaiból származik, amelyet az 1875-ben alapítottak Madame Blavatsky, Henry Steel Olcott és William Quan Judge vezetésével. A Teozófiai Társaság misztikus tanokat, reinkarnációt, karmát és spirituális fejlődést tanított, és a "Testvériség" kifejezés gyakran előfordul a tanításaikban.
Az "Igaz Testvériség Leckéi" valószínűleg az 1900-as évek elején készült, és néhány kiadó szerint William Walker Atkinson, aki a teozófiai tanokon alapuló sok spirituális könyvet írt, írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!