Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elolvasná valaki?

Elolvasná valaki?

Figyelt kérdés

Első történetem első része lenne. Véleményt kérnék róla hogy megérné folytatni, mit változtassak esetleg, mi hiányzik belőle így az első rész alkalmával? Jöhet hideg-meleg kritika, nem sértődöm meg. Köszönöm! Később szeretném Merengőre is feltenni, de előtte jobbnak látom véleményt kérni róla. ( A borító saját tervezésű. Rajzolás jobban megy mint az írás.)

[link]

#könyv #szórakozás #Wattpad #kezdetleges iromány
2023. ápr. 13. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz. Van még mit csiszolni rajta, de nem rossz. Csak az elejét volt időm elolvasni, de van néhány megjegyzésem. Ugyan nincs tele helyesírási hibákkal, de akadnak benne, azt még nézd majd át. Egyszer helységet használtál, de szerintem helyiségre gondoltál (a helység települést, a helyiség szobát, termet jelent). Aztán ott vannak még a párbeszédek... Szerintem nézz utána, több helyen is, mert sok mindenre kell figyelni. Szerintem az egyik legfontosabb, hogy a szövegben gondolatjel előtt és után is használj szóközt, mert egyébként belerondít a szövegbe. Illetve ne rakj a végére pontot a megszólalásnak, ha utána hozzáfűzöl még valamit. Ja, és ha van rá lehetőséged mindenképp gondolatjelet használj kötőjel helyett.

Maga a történet pedig érdekes koncepcíó, nem is kifejezetten klisébomba. Nekem kicsit gyors volt a menete, ami a kezdő íróknál jellemző is, tehát ezt elsősorban gyakorlással lehet javítani. Illetve kicsit zavaros volt a fogalmazásod, nem mindig volt világos, kiről van szó, és szerintem jobban kitérhetsz a részletekre.

Szerintem mindenképp folytasd, ha Wattpadra nem is tennéd ki, akár magadnak, jó történet lehet belőle.

2023. ápr. 13. 11:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget! Igyekszem javítani a hibákat. :D

Egy kérdésem lenne.

Mit értesz az alatt, hogy ne rakjak pontot a megszólalás végére, ha utána még fűzök hozzá? Tudnál egy rossz példát írni és egy javított verziót belőle? Ezt is köszönöm!

2023. ápr. 13. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2023. ápr. 13. 12:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket! Sokat fog segíteni! :D
2023. ápr. 13. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Beleolvastam az elejébe.

Sok a vesszőhiba, illetve a stilisztikával is elég sok alapvető gond van. Alanytévesztések, hibás mondatszerkezetek.

A dialógusok központozásának szabályait érdemes lenne átnézni, mert láthatóan az szisztematikusan helytelenül megy végig.

A szöveg túlírt is, de egyébként sok helyen látszik, hogy gyakorlással egy gördülékeny, fiatalos hangvételű szöveg lesz.

Szóval mindez ne tántorítson el, írj és olvass sokat. És lehetőleg ne Wattpadon olvass kizárólag, hanem rendes, hagyományos módon kiadott regényeket is.

2023. ápr. 13. 16:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Figyelni fogok ezen hibákra és javítani fogom.
2023. ápr. 13. 18:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam, és apró megjegyzés: mutasd be a karaktereidet! Nem kell mindent, de legalább azt, hogy ki a vihar vagy - főleg, mivel E/1-ben írsz.

Amíg nem jegyezte meg valaki, hogy róka "vagy", fogalmam sem volt róla, továbba a világot is árnyald.

Nem kell részletesen, csak nagyjából, pl, nem árt, ha már a legelején tudjuk, hogy állatokról szól, nem emberekről :)

2023. ápr. 14. 14:03
 8/9 anonim ***** válasza:
46%

A könyvem második fejezetének legelső bekezdése (a szereplőm nevét, kinézetét szándékosan megváltoztattam):

Már jóideje besötétedett, mire aznap esti teniszedzése véget ért, odakinn mégis fullasztóan párás, újabb trópusi vihart ígérő meleg tombolt.

Jess levendulaszínű ruháját a hátára tapasztotta a veríték, haja alól izzadságcseppek indultak a szeme felé; türelmetlenül hátraseperte a sötétbarna, egyenes, hátközépig érő tincseket és alig várta, hogy hazaérjen, és végre megfürödhessen.

Semmi extra, de tudod, hogy lányról van szó, teniszezik, a kinézetét is nagyjából, és délen lakik (valahol).

2023. ápr. 14. 14:08
 9/9 A kérdező kommentje:

Értettem!

Köszönöm szépen ezt a sok segítséget és tanácsot! A 2. részben igyekszem orvosolni a problémákat. Tényleg örülök hogy írtok nekem ennyi mindent. :)

Kezdő vagyok nagyon, de élvezem hogy lehet saját világom, így szeretném folytatni lehetőleg jól, ezért kértem a segítséget.

2023. ápr. 14. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!