Felnőttként rá lehet még szokni az olvasásra?
Üdv!
Alapesetben utálok olvasni, 1 könyvet sem olvastam ki. Általános véleményem róluk, hogy szinte minden feleslegesen el van nyújtva az oldalszám érdekében (oké, kivéve amik ezzel a céllal íródtak), vagy tele vannak ferdítéssel és tippekkel (pl. történelem).
Mostanában viszont elkezdtek érdekelni pszichológiai tartalmak (főleg persze videók), amik segítenek megérteni, miért lettem magam is ilyen... komplikált idegrendszerű, és másoknak is mik okozzák ezeket. Ebben a témában talán keresnék is tömör, tudományos könyveket, de mi van, ha könyv formában továbbra sem tudom megemészteni?
F/33
Ráböktem 4 könyvre, amit érdekesnek gondolok, megrendeltem. Szóval jövőhéten kiderül, teszek egy próbát - vagyis 4-et.
Ez az egyik elmebajom, hogy alig próbálok ki új dolgokat. :)
Ha olyan, érdekes és fordulatos könyveket olvasol kezdésnek, amiket le sem tudsz tenni 30 oldal után, akkor hidd el megfogod szeretni az olvasást :)
Én sokat olvasok naponta, interneten is és könyveket is. Ha szánsz rá időt az életedben pl napi 1-2 óra befog szippantani. Az elején nekem lasabban ment a könyvolvasás, de idővel fejlődött most már tök gyorsan olvasok és így sokkal izgalmasabb lesz az egész történet és részletesebb mint egy film. Lehet csak azért nem köt még le, mert nem tudsz gyorsan haladni.
20-30 könyv kiolvasása után már menni fog. Jó olvasást!
Új könyv vásárlása helyett én azt ajánlom, hogy inkább iratkozz be egy könyvtárba! Egy éven keresztül annyi könyvet kölcsönzöl ki, amennyit csak akarsz, és kevesebbe kerül a tagság, mint egy könyv ára. Így ha végül egyik könyvet sem olvasod el, akkor sem buktál sok pénzt. Új könyvet vásárolni, és nem elolvasni borzasztó pénzpazarlás, főleg amióta így meggrágultak a könyvek.
Én évi szinten tuti kölcsönzök legalább 100-150 könyvet a könyvtárból, de abból ténylegesen jó, ha 5-10-et olvasok el. A legtöbbet úgy viszem vissza, hogy pár oldalt olvastam csak belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!