Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Felnőttként is megéri elolvasn...

Felnőttként is megéri elolvasni a Harry Potter-t?

Figyelt kérdés

Nekem gyerekkoromból kimaradt a HP-őrület. 1-2 filmet a sulival megnéztünk moziban, közbe-közbe láttam a TV-ben is, de semmi komoly. Most elkezdtem végignézni a filmeket (bár gyanítom, mindet láttam már, csak nem teljesen, vagy össze-vissza).

Gondolkodom a könyveken is- habár nem vagyok egy nagy könyvmoly, sőt... de van pár Potter rajongó ismerősöm, és sok helyen olvasom, hogy azt írják, nekik ez volt a gyerekkoruk, és hasonlók. Ami tök jó. Szóval- bár nyilván máshogy látja az ember-, felnőttként is nyújthat ilyen “rajongási” élményt?

2020. máj. 11. 14:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%
Én 30-on felül olvastam az összeset. Igen, megérte.
2020. máj. 11. 14:52
 2/23 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Jó ezt olvasni. :)
2020. máj. 11. 14:56
 3/23 anonim ***** válasza:
82%
Én is szeretem meg felnőttként is, bár én ezen nőttem fel.
2020. máj. 11. 15:01
 4/23 anonim ***** válasza:
72%
En 30 eves vagyok, gyerrekkent olvastam oket, es mai napig ha kedvem szottyan, fel-fellapozok 1-1 potter konyvet, illetve hangoskonyvkent napi szinten hallgatom xD
2020. máj. 11. 15:04
 5/23 anonim ***** válasza:
25%

Nem.

Én én elolvastam tizenévesen, és felnőttként is mind a 7 könyvet.

Túl van értékelve, a könyvpiacon 1000-szer jobb könyvek vannak. Ha végignézed a filmeket, lényegében ugyanazt kapod, csak a hardcore fanok duzzognak a részletekbeli eltérés miatt.

Csak akkor érdemes elolvasni, ha van elegendő időd arra, hogy egy alapvetően gyerekeknek készült, varázslós könyvsorozatot, amiből az ötödik kötet kb. 700 oldalas, elolvass. Vagy akkor, ha megfognak a filmek, és kíváncsi vagy a könyv verzióra is.

2020. máj. 11. 16:56
 6/23 anonim ***** válasza:
84%

". Szóval- bár nyilván máshogy látja az ember-, felnőttként is nyújthat ilyen “rajongási” élményt?"

Nekem nem. Az mindenesetre biztos, hogy a HP könyvek olvasmányosak, így gyorsan lehet vele haladni, még felnőttként is.

Nekem tizenévesen azért is lehetett nagy szám, mert akkor még nem volt ismert Harry törtenete elejetől a végéig. A könyvekre és a filmekre várni kellett, mert nem volt mind megírva/leforgatva. A felnőttkori újraolvasás során éreztem a nosztalgiát, ami jó volt, de legutóbb a hetedik kötet elolvasására nehezen vettem rá magam, mert untam.

Ha érdekel, olvasd el az 1. részt, ami nem sok. Az alapján el tudod majd dönteni, hogy érdemes-e tovább olvasnod.

2020. máj. 11. 17:19
 7/23 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom, h miert kellett lepontozni azert, mert en szeretem a HP-t.

Igen, vannak jobb konyvek is, evente laza 50-70E ftot koltok konyvekre.

De ha lazitani akarok, es csak kikapcsolni, akkor egy HP konyvet veszek elo es kesz. Es a 'hard core fanok' szerint nem csak reszletbeli kulonbsegek vannak, hanem hatalmas es nagy elteresek.

2020. máj. 11. 17:21
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, mindenkinek ment a zöld!

Arra én is számítok, hogy a könyv eltér valamennyiben, hiszen a legtöbb adaptációnál így van (és többnyire a könyv a jobb).

Nyilván 1 kötettel nincs vesztenivalóm, valószínűleg nekilátok majd, de persze érdekelnek további vélemények is, mind elsőre-olvasóktól, mind azoktól, akinél gyerekkorában történt az olvasás, és mostanság újra elővette. :)

Bár nálunk sem volt akkor HP fanság, hogy sálak meg tolltartók, meg ilyesmi, de voltak oszt.társaim, akik azért otthon voltak vele kapcsolatban. Illetve tesóm is elkezdte olvasni annó, mert hát ez volt a menő, ő meg egy elég neves gimibe járt, szóval beakart csatlakozni... de azt hiszem, csak az 1. könyvet olvasta el, de lehet még azt sem... Édesanyám meg a filmeken mindig bealszik, könyvvel azt hiszem nem is próbálkozott.

Mondom, akkor legyek én az első a családból... :D (amúgy nem, nem ez "motivál". nehogy komolyan vegyétek.)

2020. máj. 11. 17:37
 9/23 Sunshinedoll ***** válasza:
34%

Szerintem igen, mert bár egyáltalán nem tökéletes, de nagyon aranyos, kedves, könnyen emészthető történet.

Én a HP-n nőttem fel, imádtam gyerekkoromban, felnőttként már nyilván látom a hibáit, amiket akkor a korom és a tapasztalatlanságom miatt nem láttam. Nem tudom, hogy ismeretlenül átadja-e a rajongás élményt egy felnőttnek, én már inkább csak a filmeket nézegetem idő hiányába, azokat a mai napig élvezem attól függetlenül, hogy nyilvánvalóan cringe a nagy része :D

Amúgy ez emberfüggő, a párom még gyerek korában sem szerette a Harry Pottert, most sem szereti.

2020. máj. 11. 17:37
 10/23 anonim ***** válasza:
30%

"Es a 'hard core fanok' szerint nem csak reszletbeli kulonbsegek vannak, hanem hatalmas es nagy elteresek."

Hatalmas eltérés, hogy Dobby adja-e oda a varangydudvát vagy Neville. Vagy, hogy Hermione-nak lapátfoga van-e vagy nem...

Egyetlen hatalmas eltérés sincs. 90%-ban a film ugyanaz, mint a könyv.

Inkább azt kellett volna kijavítani, hogy miként lehet az, hogy az ikrek 5 éven át nem vették észre a térképen, hogy a testvérük egy ismetlen pasassal alszik. Őket ismerve, kiváló cikiző alapanyag lett volna...

2020. máj. 11. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!