Felnőttként is megéri elolvasni a Harry Potter-t?
Nekem gyerekkoromból kimaradt a HP-őrület. 1-2 filmet a sulival megnéztünk moziban, közbe-közbe láttam a TV-ben is, de semmi komoly. Most elkezdtem végignézni a filmeket (bár gyanítom, mindet láttam már, csak nem teljesen, vagy össze-vissza).
Gondolkodom a könyveken is- habár nem vagyok egy nagy könyvmoly, sőt... de van pár Potter rajongó ismerősöm, és sok helyen olvasom, hogy azt írják, nekik ez volt a gyerekkoruk, és hasonlók. Ami tök jó. Szóval- bár nyilván máshogy látja az ember-, felnőttként is nyújthat ilyen “rajongási” élményt?
Szerintem olvasd el az 1. könyvet, ha esetleg az túl dedós lenne, akkor kezdd a harmadikkal, és utána olvasd az első kettőt, mert szerintem úgy már nem fog érdekelni, hogy kicsit ovis (az első két filmben egyébként is nagyjából ugyanaz a történet).
OFF:
Szerintem is lényegi eltérések vannak a filmben. A 4. résztől legalábbis. A Tűz serlegében például rengeteg információ kimaradt a filmben, ifj. Barty Kupor mesterkedéseivel kapcsolatban. Sokkal izgalmasabb lett volna, ha beleteszik Bertha Jorkinst a történetbe, vagy Winkyt, és kerekebb sztorit is kaphattunk volna. Az 5. rész nagyjából jól meg vann csinálva, de nekem a végén lévő átírások miatt kicsit snassz lett, a 6. filmről pedig ne is beszéljünk... Ott valóban lényegi információk maradtak ki, ami a 7. részhez is kellett volna. De az 5. részben Sirius tükre is kimaradt. Az embernek fingja nincs arról a 7. filmekben, honnan van az a szerencsétlen tükördarab. Voldemort előéletéről pedig nem árt, ha tud az ember, én jobban adtam volna, ha arról van több infó, mint hogy felgyújtják az Odút, meg Lavender és Ron bájolgását kelljen néznem.
én is 11 évesen olvastam először, onnantól kezdve 7 évig győzködtem anyukámat, hogy olvassa el. végül 46 évesen elolvasta, és imádja. :) ő mondjuk nem látta a filmeket, mert nem szereti a "csúf szörnyetegeket" meg a rémisztgetést, de már a filmre is kezd kíváncsi lenni.
ha van egy kis extra szabadidőd, elkezdhetet kikapcsolódásként.
egyébként, hogy beszálljak a film kontra könyv (avagy nem hardcore fanok kontra hardcore fanok) eszmecserébe: én tökre elfogadom, hogy ennek-annak ki kell maradnia a filmekből, mert hanem egyszerűen túl hosszú, elnyújtott és követhetetlen lenne a dolog, DE rengeteg olyan fölösleges és haszontalan jelenet van, ami nincs benne a könyvben, de a filmben igen: pl. a 7.2-ben Voldemort halála körüli jelenet egy nagy vicc! A könyvben Harry és Voldi nem csatároztak a kastélyban a toronyban, nem is szálltak a kastély körül össze-összeolvadva(???) és a Hermione+Ron lassított felvételben futnak a kígyó elől is tiszta fölösleges. a könyvben sokkal tisztábban és egyszerűbben volt... dehát mivel az nem lett volna olyan érdekes, gondolom, bele kellett rakni az extra hokusz pokuszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!