Felnőttként is megéri elolvasni a Harry Potter-t?
Nekem gyerekkoromból kimaradt a HP-őrület. 1-2 filmet a sulival megnéztünk moziban, közbe-közbe láttam a TV-ben is, de semmi komoly. Most elkezdtem végignézni a filmeket (bár gyanítom, mindet láttam már, csak nem teljesen, vagy össze-vissza).
Gondolkodom a könyveken is- habár nem vagyok egy nagy könyvmoly, sőt... de van pár Potter rajongó ismerősöm, és sok helyen olvasom, hogy azt írják, nekik ez volt a gyerekkoruk, és hasonlók. Ami tök jó. Szóval- bár nyilván máshogy látja az ember-, felnőttként is nyújthat ilyen “rajongási” élményt?
Ezt mi nem tudjuk Neked megválaszolni. Egyesek felnőttként is élvez(het)ik, másoknak kölyökként sem nyújtott élményt. Ahogy mások mondták, olvasd el az első könyvet, meglátod, hogy tetszik-e...
Én tini koromban olvastam az első három könyvet, a negyediket már úgy untam, hogy hagytam az egészet a francba. De van olyan barátnőm aki most, 28 évesen is minden pár évben újraolvassa az egész sorozatot.
"Ha végignézed a filmeket, lényegében ugyanazt kapod, csak a hardcore fanok duzzognak a részletekbeli eltérés miatt."
Ilyet is csak az írhat aki csukott szemmel olvasta végig a könyveket...
A kérdésre válaszolva: Igen,megéri.
Én elsőnek 11 évesen olvastam el az egészet,majd újráztam 21 évesen is.Ugyanolyan jó volt mint korábban. Terveztem még valamikor egy újabb végigolvasást de még van egy pár könyv előtte amit olvasnék :D
"Ilyet is csak az írhat aki csukott szemmel olvasta végig a könyveket..."
Nem. Ilyet csak az ír, aki reálisan látja a dolgokat. Hoztam példákat is az eltérésre, amik SEMMIT nem befolyásolnak.
Tessék itt van még néhány:
- A könyvben (1. rész) szerepel Dudley haverja, a filmben nem. - kit érdekel?
- A könyvben Harry már a Roxfort előtt is találkozik Malfoyyal, a filmben nem. - kit zavar?
- A könyvben Harry fekete hajú, zöld szemű, a filmben nem. - ez fontos?
Tehát nem. Nincsenek lényeges eltérések. Ugyanaz a történet filmben mint a könyvben. Csak részletekben tér el, ami semmit nem befolyásol.
"Egyetlen hatalmas eltérés sincs. 90%-ban a film ugyanaz, mint a könyv."
Ez már az első filmre sem igaz, és utána még ilyenebb lesz. Én hardcore rajongó vagyok, tizenévesként olvastam először, még 2000-ben, de van olyan barátom, aki már felnőttként. Megbeszéltük, természetesen más az érzés, felnőttként máshogy gondolkodsz. Én majdnem egyidős voltam Harryvel, amikor belezuhantam a rajongásba.
Végig csak szövegeltek a topikban. Egy példát sem említettetek, szemben velem, aki 5-öt hozott. Plusz egy logikátlanságot, amit a filmben sem javítottak ki.
"Tehát nem. Nincsenek lényeges eltérések. Ugyanaz a történet filmben mint a könyvben. Csak részletekben tér el, ami semmit nem befolyásol."
Ja csak Voldemort kb teljes múltja maradt ki a 6.részből de igazad van,nem is olyan fontos,kit érdekel igaz?
"A könyvben Harry fekete hajú, zöld szemű, a filmben nem. - ez fontos?"
Mivel kb az összes karakter azt hozza fel neki,hogy olyan a szeme mint az anyjáé így igen,fontos....
-Féregfark a filmben kb ki lett csak ütve,ellenben a könyvben meg is halt más körülmények között.Joggal kérdezheti a csak filmnéző,hogy pontosan mi lett vele?
Egy csomó karakter személyiségének teljes ledegradálását ne is soroljuk végig.
De láthatólag a nagy Harry Potter gyűlöletkampányodban kicsit sem érdekel,hogy egy sokkal silányabb darab készült el,így minek erőlködjön bárki is,mert úgyis van mindenre gondolom egy "jobb" válaszod. Részemről is ennyi volt.
"Ja csak Voldemort kb teljes múltja maradt ki a 6.részből de igazad van,nem is olyan fontos,kit érdekel igaz?"
A 6. rész tartalmazta Voldemort múltjából azt, ami kellett a story-hoz. Ennél több egy kb. 1,5 órás filmbe nem fért bele. Ami kimaradt, az lényegtelen volt. Pl. az igénytelen Gomold család megmutatása nem osztott, nem szorzott a lényegen.
"Mivel kb az összes karakter azt hozza fel neki,hogy olyan a szeme mint az anyjáé így igen,fontos...."
Igen. De a szemszín is az?
"-Féregfark a filmben kb ki lett csak ütve,ellenben a könyvben meg is halt más körülmények között.Joggal kérdezheti a csak filmnéző,hogy pontosan mi lett vele?"
Ez jogos, ebben igazad va
"Egy csomó karakter személyiségének teljes ledegradálását ne is soroljuk végig."
Például? Ron ugyanolyan ostoba volt. Inkább bizonyos karakterek nem bontakoztak ki (pl. Ginny)
"De láthatólag a nagy Harry Potter gyűlöletkampányodban kicsit sem érdekel,hogy egy sokkal silányabb darab készült el,így minek erőlködjön bárki is,mert úgyis van mindenre gondolom egy "jobb" válaszod. Részemről is ennyi volt."
Ugyan, nektek semmi sem jó. Ti vagytok azok, akik gyűlölködtök. Rowling a nevét adta hosszú idő után egy új Harry Potter történet és könyv megszületéséhez (Az elátkozott gyermek), és mindenhol megy az ócsárlás a hála helyett.
Gondolom, akkor is menne a mocskolódás, ha a Warner bejelentené egy "Harry Potter és a bölcsek köve Remake" elkészítését.
Ugye igazam van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!