Hány szavas legyen egy wattpad-fejezet?
Figyelt kérdés
Szerintetek mi az ideális? NYilván nekem is van egy érzetem erről, de szerintetek mennyi az ami nem is túl kevés, de nem is túl sok? Mennyi a köztes?
Köszönöm előre a válaszokat! <3
2023. márc. 20. 16:19
1/8 anonim válasza:
3000-ig még kényelmes egyben elolvasni. Deee szerintem ne szavakra menj, hiszen ha megírsz egy 15.000 szavast, azt fel tudod tölteni 5-ben is, nem?
2/8 anonim válasza:
Szerintem az ezer elég egy fejezetnek, tartalmilag meg érzésileg is, mert annál hosszabb fejezetben már nehézkes kikeresni, hol is tartottam, ha félbe kell hagynom valamilyen okból. De persze ízlések és pofonok:)
3/8 anonim válasza:
Szerintem 900 szónál ne legyen kevesebb (mármint egy-egy fejezet lehet annyi, ha úgy kívánja, de nem mindegyik), és olyan max. négyezer (itt lehet több, de ne az összesre vonatkozzon)
4/8 anonim válasza:
Wattpadon nem remekel az átlag olvasó koncentrálóképessége, úgyhogy azon az oldalon a rövid fejezetek a célravezetőek. Normál esetben viszont bármilyen hosszú lehet - az a lényeg, hogy elmesélje, amit el kell. Magyarán ne hossz, hanem tartalom alapján írj.
Én személyesen nem Wattpadon olvasok, és meg sem nyitok olyan történetet, ami fejezetenként átlagosan kevesebb mint 2000 szóra jön ki.
5/8 anonim válasza:
Én 2500-6000 szavas fejezeteket írok (fanfic), még senki se panaszkodott hogy hosszú. Sajnos ma mindenki twitter-hosszúságú fejezeteket ír, mert arra számít hogy több csillagot kap.
6/8 anonim válasza:
Szerintem a 6000 nagyon hosszú Wattpadra. Főleg mert szinte senki nem olvassa el egyben, több hétig vagy még tovább tart, amíg a végére érnek egy "könyvnek". Ha olyan hosszú egyben, akkor ajánlatos két fejezetre lebontani. A több kisebbet szívesebben olvassák, mint az egy hosszút.
7/8 anonim válasza:
Hát igen, a twitterhez szokott gyerekeknek hosszú, de mondjuk olyan olvasókat nem is szeretnék.
8/8 anonim válasza:
Nálam 2200 és 8700 között mozognak.
De a többség inkább 4000-5000 körüli.
Viszont a fejezeteken belül is vannak elválasztások (***).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!