Hogyan tudtok ilyen gyorsan megírni egy fejezetet?
Az írás gyorsasága szerintem mindig attól függ, mennyire tudod, mit akarsz leírni, illetve mennyi szabadidőd van rá. Ha éppen otthon vagyok, nem munkában, és tudom, pontosan mit is akarok leírni, egy nap alatt akár két fejezetet is meg tudok írni, de ha csak vázlatosan van meg bennem a cselekmény és dolgozok is mellette, megvan az esélye, hogy egy-másfél hétbe telik egy fejezet megírása. Két nap alatt is lehet ugyanazt a minőséget hozni, mint két hét alatt, ha minden adott hozzá. Nem kell másokhoz mérni a gyorsaságodat, mert majdnem mindenkinek más a sebessége írás terén.
Ugyanide kapcsolódik az is, hogy valakinek fél év elég egy regényhez, valakinek meg több év kell hozzá, ráadásul zsánerben sem egyezik meg, mennyi idő kell egy-egy regényhez. Pl: egy saját világos fantasy nyilván több időt és munkát vesz igénybe, mint egy YA romantikus.
Nem biztos, hogy a nulláról kezdik, lehet, hogy már rég kész a vázlat, piszkozat, csak a végső simítások vannak hátra.
Az is lehet, hogy már rég a fejében van a nem túl bonyolult sztori, már rég álmodozik róla, s mivel némileg grafomán, ezért ripsz-ropsz megírja.
Sokan másolnak sémákat, helyzeteket, párbeszédeket más művekből, csak épp a saját szájízükre alakítják ezeket.
Egyszerűbb dolgokat pedig nem is kell annyiszor ellenőrizni, konzisztenciát vizsgálni, szóval gyorsabbá teszi a dolgot.
Egyébként konkrétan tőlük kellene kérdezned a hogyanokat, hiszen ők írták ezt ki; akkor kapnál pontos választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!