Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan tudtok ilyen gyorsan...

Hogyan tudtok ilyen gyorsan megírni egy fejezetet?

Figyelt kérdés
Szoktam olvasni a kommentekben, hogy két nap múlva, mert csak holnap lesz időm írni stb. Nekem van, amikor egy hetet igénybe vesz egy 2500-3000 szavas fejezet megírása. Értem, akinek már előre meg van írva az egész, az könnyen tudja hozni, mert egy fanfictiót én is így írok, amit nem is biztos, hogy publikáni fogok.

2021. okt. 27. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy igényes és hosszú fejezetnek kell is az az egy hét. Persze, ki tudja? Lehet, hogy egész éjjel írnak... Szerintem nincs semmi baj azzal, ha a többséghez képest te lassabban írsz meg egy fejezetet. Elvégre a minősége fontosabb. Ne kezdj el kapkodni vele, csak mert hamarabb akarsz végezni vele!
2021. okt. 27. 22:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nekem is idő mire mindent legépelek és tökéletesítek. Mivel egyedül szoktam átnézni a hibákat is ezért még több idő. Főleg ha a fejezet bő 10 oldal. Viszont wattpadre már én is úgy publikálom, hogy a fejezetek amiket Word-ben írok á vannak másolva wattpadre piszkozatként és így amikor posztolni akarok csak rányomok a publish gombra. De nekem is pokoli sok idő mire mindent kidolgozok, kitalálok és egyáltalán legépelek. És így ahogy előttem is mondták nem törvényszerű, hogy gyorsan írj, mert még a végén a sztorinak megy ez a kárára. Írj a saját tempódban és ne foglalkozz másokkal. Kikészít ha meg akarsz néhány követőnek felelni. Semmi gond nincs azzal ha te lassabban dolgozol. Más is van ezzel így.
2021. okt. 28. 06:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Az írás gyorsasága szerintem mindig attól függ, mennyire tudod, mit akarsz leírni, illetve mennyi szabadidőd van rá. Ha éppen otthon vagyok, nem munkában, és tudom, pontosan mit is akarok leírni, egy nap alatt akár két fejezetet is meg tudok írni, de ha csak vázlatosan van meg bennem a cselekmény és dolgozok is mellette, megvan az esélye, hogy egy-másfél hétbe telik egy fejezet megírása. Két nap alatt is lehet ugyanazt a minőséget hozni, mint két hét alatt, ha minden adott hozzá. Nem kell másokhoz mérni a gyorsaságodat, mert majdnem mindenkinek más a sebessége írás terén.

Ugyanide kapcsolódik az is, hogy valakinek fél év elég egy regényhez, valakinek meg több év kell hozzá, ráadásul zsánerben sem egyezik meg, mennyi idő kell egy-egy regényhez. Pl: egy saját világos fantasy nyilván több időt és munkát vesz igénybe, mint egy YA romantikus.

2021. okt. 28. 07:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy a nulláról kezdik, lehet, hogy már rég kész a vázlat, piszkozat, csak a végső simítások vannak hátra.

Az is lehet, hogy már rég a fejében van a nem túl bonyolult sztori, már rég álmodozik róla, s mivel némileg grafomán, ezért ripsz-ropsz megírja.

Sokan másolnak sémákat, helyzeteket, párbeszédeket más művekből, csak épp a saját szájízükre alakítják ezeket.

Egyszerűbb dolgokat pedig nem is kell annyiszor ellenőrizni, konzisztenciát vizsgálni, szóval gyorsabbá teszi a dolgot.

Egyébként konkrétan tőlük kellene kérdezned a hogyanokat, hiszen ők írták ezt ki; akkor kapnál pontos választ.

2021. okt. 28. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!