Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A magyar szépirodalommal mely...

A magyar szépirodalommal mely műveken át kezdjek ismerkedni?

Figyelt kérdés
Eddig a kötelezőkön kívül egyáltalán nem vonzottak ezek a könyvek, na meg egyáltalán az olvasás... Melyik "alap"-vagy nem alap regényeket tudnátok javasolni így kezdésnek?

2023. márc. 19. 21:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mai magyar írótól Dragomán Györgyöt és Závada Pált tudnám javasolni. Márai Sándor nem tudom, hogy modernnek vagy klasszikusnak számít-e. Én nem vagyok nagyon elmélyült amúgy a magyar irodalomban, de van egy "303 magyar regény,amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz" című könyv. Itt a lista: [link]

Szerintem ezekból válogathatsz, bármit, ami szimpatikus. Én annyit tennék csak még hozzá, hogy szerintem olykor fontos a történelmi ismerete 1-1 magyar regénynek, így ha belekezdesz valamibe, és számít, érdemes lenne a regény korszakát, hátterét elolvasni előbb.

2023. márc. 21. 00:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
#6, mondjuk engem az is érdekelne, hogy mi a másik oldal, kit hasonlítasz a régi nagyokhoz? Kik azok a kortárs írók, akiktől olvastál, és akik nem tetszettek?
2023. márc. 21. 11:45
 13/13 anonim ***** válasza:
12 na ez engem is érdekelne.
2023. márc. 21. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!