Miért vagyok lassú olvasó?
Sajnos az olvasási sebességem miatt lassan tudok csak tanulni. Ma 18 oldal elolvasásához 50 perc kellett.
Nem jegyzeteltem, nem húztam alá semmit. Csak az olvasás kerül ennyi időbe, mindenféle aláhúzás, jegyzetelés, megállás nélkül. Három perc alatt olvasok el egy A/5 oldalt.
Ezzel a problémámmal már egy ideje tisztában vagyok. Állítólag meg lehet tanulni gyorsabban olvasni úgy, hogy több szót olvasol el egyszerre a szemeddel. Próbálkoztam vele egy videó alapján, de nem használt a gyakorlás.
"már hogy ne befolyásolná az olvasási sebességet, ha kimondom magamban a szavakat?"
Fele olyan gyorsan tudok max. élőben beszélni, mint ahogy az olvasásnál kimondom magamban. Ez egyszerű biológiai különbség az agyműködésben, a felfogás sebességét nem változtatja meg, hogy közben hallja is az illető, amit olvas, avagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!