Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért vagyok lassú olvasó?

Miért vagyok lassú olvasó?

Figyelt kérdés

Sajnos az olvasási sebességem miatt lassan tudok csak tanulni. Ma 18 oldal elolvasásához 50 perc kellett.

Nem jegyzeteltem, nem húztam alá semmit. Csak az olvasás kerül ennyi időbe, mindenféle aláhúzás, jegyzetelés, megállás nélkül. Három perc alatt olvasok el egy A/5 oldalt.

Ezzel a problémámmal már egy ideje tisztában vagyok. Állítólag meg lehet tanulni gyorsabban olvasni úgy, hogy több szót olvasol el egyszerre a szemeddel. Próbálkoztam vele egy videó alapján, de nem használt a gyakorlás.

2023. febr. 3. 22:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"már hogy ne befolyásolná az olvasási sebességet, ha kimondom magamban a szavakat?"

Fele olyan gyorsan tudok max. élőben beszélni, mint ahogy az olvasásnál kimondom magamban. Ez egyszerű biológiai különbség az agyműködésben, a felfogás sebességét nem változtatja meg, hogy közben hallja is az illető, amit olvas, avagy sem.

2023. febr. 5. 18:13
 12/17 anonim válasza:
Én amikor olvasok az agyam valahogy magától kimondatja velem fejben és a szememmel ahogy nézem a szavakat magától meglàtom az értelmét. Csak azt nem szeretem, hogy nem tudok úgy ránézni egy szóra, hogy nem olvasom el, egyszerűen nem tudom nem elolvasni
jan. 11. 15:57
 13/17 anonim válasza:
Szerintem próbáld meg a szemeddel átfutni a sorokat hátha segít
jan. 11. 15:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Nálam ez diszlexia lesz...
jan. 11. 16:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Miért, kivizsgáltattad?
jan. 11. 18:50
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem. Nincs rá pénzem.
jan. 11. 18:52
 17/17 anonim válasza:
Oh :(
jan. 11. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!