Kezdő olvasóknak melyik műfaj ajánlatos?
25 éves létemre egyetlen könyvet sem olvastam eddig. Egyenlőre olyan könyveket keresek amiknek könnyű megérteni a sztorijait.
A kaland regények jó választás lehet kezdőknek? Pl. Harry Potter, Vajk, Outlander stb…
Amilyen filmeket is nézel. Ha romantikusat, akkor romantikusat, ha sci-fit, akkor sci-fit.
Sőt, vannak olyan könyvek, amik sztori szerint is kapcsolódnak filmekhez. A folytatásuk, előzményük, vagy csak egy világban játszódnak velük. (Pl Alien, Predator, Star Wars).
De azért egyből ne valami 1000 oldalasnak kezdj neki.
Talán lehetne ifjúságival/könnyebbekkel kezdeni, pl:
London: A vadon szava
Twain: Huckleberry Finn
May: Winnetou
Rejtő: Tizennégykarátos autó
Jerome: Három ember egy csónakban
de leginkább érdeklődési körödnek megfelelően kéne keresned. Esetleg menj el könyvtárba és kérd, hogy javasoljanak, nézelődj a szabadpolcon!
Én is azt mondom, hogy amilyen témák amúgy is érdekelnek.
Ajánlgathatnak itt neked Rejtőt, ha téged mondjuk a tipikus romantikus cuccok érdekelnek.
Mik a kedvenc filmjeid, sorozataid? Esetleg videójátékok?
Említetted a Vajákot, ezek szerint szereted a kalandos, fantasy történeteket?
Utolsó, ez annyira szubjektív. Van, aki pont nem szereti a nagyon agyonírt könyveket, pl. én sem. Egyszerűen nem szeretem, mikor minden mondat a hajnali napfény játéka a harmatcseppen. Nekem ettől olyan... művi lesz az egész.
Én ajánlanám Leiner Laura könyveit. Az IOV sorozat kifejezetten tetszett 🙂
Harry Potter is jó, számomra az letehetetlen kategória, bár nem szeretem annyira mindegyik részét.
Rejtő Jenőtől a Szőke ciklon is vicces.
Tonke Dragt: Levél a királynak című könyve is olvastatja magát.
Én szeretem a mesekönyveket is 🙂
Eleanor H. Porter: Az élet játéka című könyv is nagyon jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!