Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A kis herceget mikor ajánlatos...

A kis herceget mikor ajánlatos olvasni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy szinte bármelyik korcsoportban olvasható, és másképp értelmezhető, ezért most a gyerekkönyv oldalát fognám meg. Hány éves gyereknek adnád először a kezébe? 10 évesnek? Esetleg egy 8 éves megbirkózik vele?

2021. dec. 22. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Akár egy 6 évesnek is.
2021. dec. 22. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor általános iskolában megtanultam olvasni, ez volt az első könyv, amit elolvastam. Évek alatt többször elolvastam újra. Úgy tudom, már rajzfilm is van rá, lehet esetleg érdemes megmutatni. Igazából, maga a könyv nagyon rövid, tehát hosszúságával nem lehet gond, a nyelvezete nem régies (úgy emlékszem), tehát ideális könyv lehet már egy magabiztosabban olvasni tudó gyerek számára. Amíg nem magabiztos, addig csak pár oldalas történeteket, meséket adnék.
2021. dec. 22. 20:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy gyerek tud összefüggően olvasni (feltudja idézni a sztorit, megérti az elolvasott mondatokat, emlékszik is mit olvasott), akkor már szerintem lehet.

Történet szempontjából az én fiatalabb húgom a rajzfilm sorozatot nézte óvodában, tehát az abszolút nem lenne felkavaró, vagy bármi ilyesmi.

2021. dec. 23. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:
32%

Semmikor. Rettenetes közhelygyűjtemény.

Én 7 éves korom óta falom a könyveket, ezt úgy 11 éves koromban kaptam meg. Ez volt az első könyv életemben, amit nem olvastam végig, annyira blőd volt, és teljesen rossz érzés volt, azt hittem, velem van valami baj. Utána még vagy kétszer megpróbálkoztam vele gyerekkoromban, aztán még huszonöt körül is, hátha csak gyerekfejjel volt baromság, de bizony egyre nagyobb baromságnak tűnt. ELTE magyar szakon diplomát szerzett barátnőm mondta utána, hogy ezt az egyetemen is mindenki nagyon lenézte.

Jó könyvek tömegei léteznek, ezzel kár egy gyereket kínozni.

2021. dec. 24. 08:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#4 Ezzel nem értek egyet. A kis hercegnek mély mondanivalója van egy felnőtt számára. Gyerekkönyvként is remek. Kicsit szomorkás, megható a vége. Lehet belőled ilyen érzelmet váltott ki, ami nem baj, mert megèrintett valami formában. Azt a kijelentést, hogy baromság, elutasítom. Más véleményen vagyunk ezekszerint, de közhely az biztos nem.

2021. dec. 24. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is annyit mondanék, hogy egyáltalán nem közhely és nem baromság. Az lehet, hogy nem tetszik és nem tudod értékelni, mert nem a te világod, ezt is el is kell fogadni, de attól még nem kell így leszólni.
2021. dec. 24. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!