Rövid novellákat írok, mondanátok erről véleményt? Kb. 1 perc olvasási idő
Férfiasan
Ábris odalépett Tivadarhoz, és megveregette a vállát.
- Szoszi, tesó! - szólította meg, majd keményen kezet fogtak. - Mi az ábra? Új cucc? Nem semmi vagy, apám! Múlt héten új Iphone, most ez a tetőtől talpig Adidas szerkó... Látom, jól megy, van kavics!
- Hát csak meg kell jelenni valahogy - szerénykedett Tivadar.
- Amúgy mi a pálya? Látom, ki vagy pattintva, jól nyomod bátyusom.
- Hát úszni járok, tudod.
- Ja tényleg, úszás! Nem is rossz, more, nem is rossz. Lehet hogy nekem is járni kellene. Asszonnyal mi a stájsz?
- Nincs semmi, megvagyunk, minden zsír.
- De tényleg, megvan még? Olyan régen láttalak titeket együtt, tesa.
- Megvan, persze, de tudod, hogy ő máshova jár. De ott laknak a közelben, majdnem mindennap összefutunk.
- Jó nő a csajod, tesó, büszke lehetsz rá.
- Jaja, nem rossz, nem rossz. Jól néz ki. De azért nem egyszerű a nőkkel, tudod. Mindig van valami. Ezt akar, azt akar, aztán ha nem kapja meg, megy a hiszti...Tudod hogy van ez.
- Tudom, hát... az én csajom is ilyen...Nem egyszerű a nőkkel.
- Most is mit ki nem talált...
- No?
- Hát tudod, nézi ezeket a valóságsókat, aztán kitalálja, hogy neki műmell kell.
- Műmell.
- Az! Bakker, hát mondom neki, hogy ez még korai, még túl fiatal hozzá...Meg se csinálnák neki ennyi idősen...Szerinted hallgatott rám? Csak hisztizik...
Ebben a pillanatban női hang hallatszott. Középkorú hölgy közeledett.
- Ábris, Tivadar! Harmadszor szólok! Nem hiszem el, hogy nektek minden alkalommal külön kérvényt kell benyújtani! Szíveskednétek jönni végre? Már mindenki bement a terembe! Tivadar, teszed el azt a telefont? Hányszor mondtam, hogy ne hozzatok mobilt az óvodába? Most már kénytelen leszek beszélni a szüleiddel! Na, nyomás befelé!
A két, 5 év körüli fiú kedvetlen arccal indult a kapu felé, ami már elnyelte a csoporttársakat, és bementek a többi középsős után.
Az óvónő lassan, fejét csóválva követte őket.
#8 Igen. (Például: "Tudom, hát") Olyat pedig még többet, ahová nem tett, holott kellett volna. :) Ezekre példák (telefonról átfutva a szöveget):
A "bátyusom" elé
"Lehet hogy"
"Tudod hogy van ez"
Szerintem ez egy slusszpoénra ráerőltetett kis novella.
De, persze, ez csak magánvélemény.
Kicsit nekem is erőltetett a slusszpoén, főleg ha már műmellekről volt szó (Bebe dudái konfliktust okoznak??? – de már az is negyedikben történt, ha jól emlékszem). Óvónéni helyett egy keménykezű főnökasszonnyal is működött volna. De végül is így sem rossz, groteszk. Lassan már ezen sem lepődünk meg.
Ami külön tetszett, hogy bár mindketten nyomták a laza dumát, érzékelhető a különbség a két karakter habitusa között, ezért közbevetések nélkül is könnyen követhető a párbeszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!