Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 1 óra alatt 30 oldalt olvastam...

1 óra alatt 30 oldalt olvastam el egy viszonylag normálisabb kézre álló könyvből, az nagyon lassúnak számít?

Figyelt kérdés

Hangosan olvasok, ha az számít valamit. Itthon jobban szeretek hangosan olvasni, a kutyám olyankor lefekszik és nézi ahogy jár a szám. Tudom hogy nem érti, de valahol mégis jóérzés így olvasni.

Hogy tudnám lemérni, hogy milyen gyorsan olvasok?

Miben mérik ezt? szavak / perc? vagy van valami ilyen?

Általánosban mintha mérték volna régen, akkor nagyon rossz olvasó voltam. Alig fogtam könyvet a kezemben gyerekként és nem rajongtam az olvasásért, de ezt a szokást próbálom levetkőzni, mostanában több könyvet is elolvastam, igyekszem napi 30-50 oldalt olvasni, amit kicsivel több mint 2 hónapja betartok már. Így 1 hét alatt a legtöbb könyvvel végezni szoktam.

2022. aug. 17. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
ez nem egy verseny. 30 oldal óránként jónak számít , de ne azért olvass , hogy másoknak megfelelj , hanem ahogy neked kényelmes és élvethető a könyv.
2022. aug. 17. 22:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
need jó legyen és ahogy kényelmes még. ha két hétig vagy 1 hónapig olvasol egy könyvet akkor sincs semmi.
2022. aug. 17. 22:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem ez számít csak érdekelne, hogy mennyi az átlag. Gyerekként járnom kellett ilyen kisegítő órára, hogy az olvasási képességeim fejlődjenek. A tanárok emiatt lenéztek, ostobának gondoltak, mert az osztályból csak én voltam így ezzel. Matek tagozatos osztály voltunk, a matek jól ment, de ezekkel a dolgokkal elvették a kedvem az olvasástól. Tisztán emlékszem, amikor a biológia tanár kiemelte pld valami kis előadáson - amit a többi gyereknek és a tanárnak mutattam be egy társsal - , hogy még XY is tudta fejből a szöveget, mintha valami retardált lennék :(. Nagyon megmaradtak ezek az emlékek.
2022. aug. 18. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:
76%

Gyerekkorodban valószínűleg volt egy fel nem ismert részképességzavar, de felnőve ezek eltűnnek, vagy kompenzálja az agy. Valószínűleg azért olvasol hangosan, mert a hallás is segít az értelmezésben. Az elmúlt évszázadokban is így olvastak, a halk, magunkban történő olvasás a 18. század körül lett általános.

Hangosan olvasva lassabban halad az ember, így az olvasási sebességedet nincs értelme összehasonlítani.

2022. aug. 20. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!