Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan tudnék hosszabb fejezet...

Hogyan tudnék hosszabb fejezetek írni?

Figyelt kérdés

Szoktam történetek írni, és általában 1000-1800 szó körülire sikerül egy fejezet, ami sokak szerint kevés, én is annak érzem. A cselekmény benne van, amit terveztem, és figyelek a forgalmazásra, leírásokra is. Van tippetek, hogyan lehet hosszabakat írni?

Illetve szerintetek mennyi az ideális szószám?

(Amúgy fantasyiket írok, ha ez számít)

2022. júl. 22. 22:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagyobb fejezetté összerakhatsz 2-3 rövidebbet is, hogy valamilyen elválasztással (pl. 3 csillag) jelölöd, hogy ott ugrás van a történetben. Ideális szószám pedig szerintem nagyon nincsen, én 2500-4500 szavas fejezeteket szoktam írni, azon belül 4-5 váltás szokott lenni, bár én E/3-ban írok. De ez egyéni preferencia kérdése, hogy ki milyen hosszú fejezeteket szeret írni.
2022. júl. 22. 23:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy darab jelenet nem kell egyenlő legyen egy fejezettel. Sőt. Fűzz össze több jelenetet egy fejezetté, ennyi.
2022. júl. 22. 23:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
2500-3500 szokott nálam lenni egy átlagos fejezet nálam. Viszont volt már olyan is, hogy alig lett meg a 2000 szó, vagy több mint 6500 szó lett. Amit a cselekmény megkövetel. Ha benne van a lényeg, amit el szerettél volna mondani, akkor nem kell ezen aggódni. Az olvasók pedig minnél hosszabb fejezetre vágynak, viszont a töltelékeknek nincsen sok értelme.
2022. júl. 22. 23:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. júl. 23. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!