14 éves lányom fantasy imádó, a mai mainstream fantasyt, szinte minden sorozatot olvasott, olvas... nade szeretne horrort, mit ajánlotok első horrornak?
Szörnyvonalas horror, mint korábban irtam: Dan Wells - Nem vagyok sorozatgyilkos.
Ebben a hősünk egy szociopata fiú, aki túlzottan érdeklődik a sorozatgyilkosok és a hullák iránt, sőt maga is gyilkol. Azonban a városban megjelenik egy valódi sorozatgyilkos is, aki természetfeletti lény(szörny). Ezek a szörnyek pedig többen vannak, sokkal többen. Horror, fantasy, érdekes és pergős. Kedvenc könyvem. Van egy három részes trilógia belőle, plusz ezen felül még 3 folytatása.
12# Nem kell ajánlanod. Olyan világban élünk, ahol a 7-8 évesek squid gamet néznek és játszanak... :) Ezerszer durvább dolgokat látnak/csinálnak.
Multiplayer játékokba 10-12 évesek vesézik hogyan végeznék ki a szüleimet és erőszakolnák meg őket. Gyere ki a barlangból kérlek.
Igaz, hogy én ezeket egy-két éve, 17-18 éves koromban olvastam, de nagyon tetszett Stephen King-től a Kedvencek temetője, Carrie és Borzalmak városa. Az Az-t elkezdtem anno, de nem fejeztem be, gondolkodok rajta egy ideje, hogy újra elkezdem.
Most, hogy így a könyveim között végignéztem, itt van még Joe Hill-től a NOS4A2, ami lehet még tetszene neki és John Cure-től A boszorkányok hagyatéka, bár ez inkább thriller, mint horror, szerintem, de van benne egy kis természetfeletti vonal.😅
Az ő korában (és most is) nagyon szerettem Edgar Allan Poe novelláit, de lehet ezek még kicsit erősek lesznek neki, nekem is azok voltak.😂 Kellett 5 év komolyodás, hogy tényleg megértsem őket, elég elvont stílusa volt a hapsinak.😂
Egyébként hasonló az ízlésünk, mivel én is szeretem Sarah J. Maas regényeit és így általában a fantasy/horror regényeket/filmeket, szóval ezáltal remélem neki is tetszeni fognak. Remélem, hogy tudtam segíteni!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!