14 éves lányom fantasy imádó, a mai mainstream fantasyt, szinte minden sorozatot olvasott, olvas... nade szeretne horrort, mit ajánlotok első horrornak?
Én is a Stephen King ragyogásával kezdtem még 15-16 éves koromba. Azzal nem igazán lehet melle nyúlni.
De tudom ajánlani a Dan Wells - Nem vagyok sorozatgyilkos trilógiát.
Mint írtam fantasy imádó, szóval ilyen szörnyesvonal kéne inkább szerintem.
A ragyogás valóban nem rossz, de szerintem a mai 14 éveseknek egy kissé vontatott lenne a sztori.
Valamit nagyon félreértesz az olvasással kapcsolatban. Ez nem akciófilm, hogy másodpercenként legyen vágás benne. Pont az a lényege, hogy a gondolatokat és a háttérinfókat is megkapod. Igen, lassabb mint egy film, de épp ettől jobb is.
Egy olyan regény amiben ilyen sebességgel pörögne a sztori az egy zagyva és felszínes mű lenne.
Egy könyvnél (pláne horrornál) nem a sebesség a lényeg, hanem hogy átadja a sztorit úgy, hogy bele tudd magad élni.
Aki a Ragyogásra azt mondja, hogy vontatott, az vagy nem olvasta, vagy pont a lényeg nem jött át.
Jónás Zsolt: Túlpart - nem az a rettentően rémisztő, de egy ötletes, nem tucatkönyv
Gondolom, a Vérbe öltözött Annát és a Bontásra ítélvé-t már olvasta, ha mégsem, talán még nem lesznek neki túl könnyedek.
Ha képregény is lehet, akkor a Monstress-ért jó eséllyel rajongani fog.
Nem horror ugyan, de valami azt súgja, ilyen érdeklődéssel bejönne neki On Sai Szivárgó sötétség-sorozata is.
Veres Attila regényéről és novelláiról majdnem megfeledkeztem, nem az a kimondottan kamaszlányos szerző, de egy próbát megér, nekem nagy kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!