Szavazás: ezek közül a fantasy könyvek közül melyik a kedvencetek?
Nem mindegyiket olvastam, de mindegyiket ismerem.
HP-t az elején nagyon szerettem, de utána kifulladt kissé, a hatodik kötetből nagyon hiányoltam Harry és Piton összetűzéseit, hiszen abban már olyan tárgyat tanított, amiben a fiú kiváló volt; ill. a könyvben inkább elmesélés volt, nem sok interakcióval találkozhattunk.
Éhezők viadalából nagyon hiányzott a második és harmadik könyvből a külső szemszög, azokat jobb lett volna úgy megírni, vagy legalább ilyen részeket beletenni, hogy teljesebb legyen a kép.
Percy Jacksont szeretem, bár van benne pár nagy következetlenség, pl. az első könyvben az istenek neveit nem lehet csak úgy kimondani, ezért becézik őket, aztán utána már semmit se számít a dolog, rengeteg teljes neves említés van.
Narnia nem fogott meg, Gyűrűk urának inkább a világa tetszik, mint a története, Eragonból csak a filmet láttam, Dűne inkább "történelemkönyvként" érdekel, kibontás szintjén már annyira nem szippantott be. Tűz és jég dala meg befejezetlen, s itt is több részletnél előjött nálam, hogy inkább átfogó, tankönyves világbemutatás érdekelne.
A Gyűrűk Urára szavaztam, pedig nagy HP és PJ fan vagyok.
A Dűne nem fantasy, hanem sci-fi, az Éhezők viadala nem fantasy, hanem postapokaliptikus romantikus.
A Narniát többször olvastam, tetszett is, bár elég erőteljesen átjön a keresztény tanítás, tele van átvitt dolgokkal (oké, a GYU is, csak kevésbé egyértelműen), és az utolsó kötet végén eléggé kiakadtam. A trónok harca nem tetszett, még évekkel azelőtt olvastam, hogy bejött volna a köztudatba. Az Eragon több sebből vérzik, de be tudható annak, hogy a szerzője tinédzser volt. Sárkányos témában szerintem a Seraphina jobb. Amúgy meg inkább Brandon Sanderson, David Gemmel és Robin Hobb könyveit szeretem. Kamaszkorom hajnalán Richard A. Knaak és Margaret Weis-Tracy Hickman könyveit olvastam.
Az én tetszési sorrendem :
1.) A Gyűrűk Ura : filmben is és könyvben is. Nincs még egy ilyen részletesen kidolgozott fantasy. Tolkien tényleg egy világot alkotott. Nem beszélve a gyönyörű nyelvezetről.
2.) A Tűz és Jég Dala : szintén minden médiumban tetszik. Ez a világ is jól kidolgozott, különösen a szereplők.
3.) Harry Potter : ez is mindenhol tetszik. Teljesen le tud kötni.
4.) A végtelen történet : nem volt a listában, de nekem akkor is top5-ös alkotás.
5.) A Setét Torony : a dark fantasy egyik gyöngyszeme
Narnia krónikái : nagyon nem jön be sem a világ, sem pedig az erőltetett keresztény propaganda.
Percy Jackson : nem láttam és nem is olvastam.
Eragon : már az elriaszt tőle, hogy gyerek írta.
Éhezők viadala : sci-fi köntösbe bújtatott tini picsogás. Nem érdekel egy disztópiaban, hogy a csaj milyen ruhában van és melyik pasival jön össze a sok nyavalygás után.
Dűne : nem sci-fi, hanem fantasy. De ennek ellenére sem kedvelem. Taszít a sivatag, forróság és minden, amit ehhez tudok kapcsolni, mint például nyár, Afrika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!