Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Akik már a rendszerváltás...

Akik már a rendszerváltás után nőttetek fel, olvassátok, szeretitek Moldova György könyveit?

Figyelt kérdés
Most olvastam a halálhírét Vitézy Dávid oldalán, egy idézettel az Akit a mozdony füstje megcsapott-ból. Pár éve találtam lomtalanításkor a Bűn az élet...-et, és valahogy elolvastam, azóta a mozdonyos is tervben van, de sokáig egyáltalán nem akartam tőle olvasni, mert nagyon rossz iskolai emlékeim vannak abból a rendszerből. Most már negyvenesedve ez hülyeségnek tűnik. :)

2022. jún. 4. 18:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
21 (9-es)
2022. jún. 5. 14:38
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szüleimnek volt meg pár könyve, régebben keveset olvastam belőlük (a humoros szatírák tetszettek, pl. A beszélő disznó). A Kádárosat meg a Miskolcosat olvastam én is, van, amiben nem értek egyet velük, de egyéni nézőpont kérdése.

Épp nemrég kezdtem újra olvasni tőle könyveket, sajnálattal hallottam a haláláról.

2022. jún. 6. 14:42
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Van otthon tőle könyv, de valahogy sosem olvastam egyiket se.
2022. jún. 6. 15:55
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem olvastam, nem is fogom
2022. jún. 7. 17:55
 15/20 anonim válasza:
100%

92-es születésű vagyok, kedvenc íróm, lassan én is elolvasom a teljes életművét, meghatározóak a művei az életemben. Nagyon sajnálom hogy elhunyt, végtelenül tisztelem és hálás vagyok, a könyveivel rengeteget adott számomra.

14 évesen kaptam rá, a Magyar Atom könyve is szuper,Szent Imre induló trilógia, Szabadíts meg a gonosztól, Város hercege, Gazlampak alatt, Felelem kapuja, Gyávák bátorsága, Méhednek gyümölcse, Utolsó töltény... nehéz kiemelni bármit, nekem leginkább a novellái, regényei, riportjai a kedvenceim.

Nyugodjon békében!😢😥

2022. jún. 9. 15:49
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
#14: Nem tudod mit veszítessz.
2022. jún. 9. 17:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok, utólag láttam, hogy a rendszerváltás után felnőttekhez szólt a kérdés, és én jóval azelőtt születtem. De a legtöbb könyvét azután olvastam, olyanokat is, amiket a "rendszerváltás" előtt írt. Pl. most olvasom a Szent tehén-t, ami a textíliparról szól, ma már nem aktuális, mégis érdekes kórrajz a '89 előtti időkről.
2022. jún. 9. 17:54
 18/20 anonim ***** válasza:
A Magányos pavilont olvastam pár éve, azt untam. Nem azt mondom, hogy rossz, de nem az én stílusom.
2022. jún. 20. 21:45
 19/20 anonim válasza:
50%
Nem hioszem hogy lekötne
2022. jún. 21. 17:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Elég széles skálán mozognak a témái, műfajból is többen alkotott, így ha az első pár könyve nem jön be, még lehet próbálkozni.
2022. jún. 22. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!