Melyik ami jobban bejön, olvasói szemmel? E/3, vagy E/1...
Nem első regényem, eddig kifejezetten a főszereplő/karakter szemszögéből írtam a legtöbb sztorimat, előfordult már az írói szemszög és a narrátori is. (Huh. Szóismétlés:)
A kérdés az, hogy nektek melyiket esik jobban olvasni? Esetleg tudnátok érvelni, egyik-másik mellett, hogy miért válasszam azt?
Mind a kettőben hatalmasat is lehet alkotni és úgy vélem otthonosan mozgok az említett felhozatalokban, de olvasói vélemény alapján, ti melyiket szeretitek jobban? Előre is köszönök minden választ! :)
Nekem eddig azok a történetek jöttek be a legjobban, ahol a karakter mesél. Tehát E/1, de kinek mi.
Általánosságba én azt vallom, ha valahol egy emberre fókuszált a történet, akkor E/1, de ha olyan történetről van szó, ahol több, fontosabb karakter van, akkor viszont inkább E/3.
Például Dan Wells-t tudom most felhozni. A Nem vagyok sorozatgyilkos c. regénye valami zseniálisan mutatja be a pszichopátiát, és ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy a karakter mesél. Még ott egy másik szuper könyve, a Részlegesek, ahol viszont több szálon fut a történet és több fontos karakter van, ezért ott írói mesélés van.
E/1 és ott is múlt időben szeretek olvasni.
Ha írásról van szó, akkor E/3-ba szeretek írni, mert ott mindent sokkal jobban ki tudok fejezni.
Is-is. Wattpadon a történetek többsége E/1-ben van, így ott azt szoktam meg és azt szeretem. Nyomtatott alapú könyveket viszont E/3-ban szeretek olvasni.
Eddig mindig E/1-ben írtam, most kipróbáltam az E/3-mat mert a történetem indokolttá teszi hogy ezt használjam.
Bocsánat én nem értek hozzá, nem is írok.
Kedves 1 válaszoló, mit jelenet az hogy omniscient vagy limited?
Elnézést ha ez hülye kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!