Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Honnan kéne ihletet szerezzek...

Honnan kéne ihletet szerezzek a könyvem további részeihez?

Figyelt kérdés
Hat éve írok könyveket, de mindig is felmerült ezekben az időkben az ihletek hiánya bennem. Akárhányszor új könyvet kezdtem el írni és elértem már az x fejezetig, hírtelen minden adandó ötletem elszállt a továbbiakat illetően. Most egy fantasy könyvet írok amely az elpusztult világ utáni életet foglalja magába a túlélőimmel, ez pedig teljesen új téma nekem. Sokan szeretik, ez pedig mindig új löketet adott a folytatáshoz. Azonban most megint elszállt az ihlet, az olvasóim meg tűkön ülve várják a folytatást ami most jelenleg nem boldogít, hanem inkább lebéklyóz. Mert félek hogy rossz folytatást írok, vagy épp unalmasat. Már az egész könyv tartalma a fejemben volt, azonban a minap átgondoltam és nem tetszett. Így most egy olyan könyv előtt állok, aminek se közepe, se vége nincsen. Tudtok valami jó praktikát amellyel felfrissíthetem az agyam, és kaphatnék némi ihletet belőle? Mert megannyi könyvemet hagytam már abba emiatt, de ezt nem szeretném mert hozzám nőtt.

2022. máj. 13. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az írók többsége más történetekből szerzi az ihletet.

Olvass mindenfélét, tájékozódj és akkor lehet jön valami, amit tovább tudsz gondolni és amit elég érdekesnek találsz.

Ha elpusztult világról írsz, akkor esetleg olvass elpusztult világokról. Az áll a legközelebb hozzá. De tényleg minden témában, pl. bronzkori összeomlás vagy ami a nagy földtörténeti korok végeiről szól, pl. A hatodik kihalás.

Én így szoktam szemezgetni a nekem tetsző dolgokat. Meg persze felhasználom a saját tapasztalataimat is, kiírom a csalódottságomat.

2022. máj. 13. 13:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez most tényleg jó ötletet adott, köszönöm!
2022. máj. 13. 15:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Én például olvasni szoktak ilyenkor, mert utána szoktak mind jó ötleteim, mind az íráshoz való motiváciom lenni.

Esetleg nálam még az is segít, hogy pihentettem minimum 2 napig a dolgokat. nem foglalkozom a könyvvel, sőt még rá se gondolok. Aztán egyszer csak be szokott ugrani valami, miután nincs megállás egy darabig.

Nézz filmeket, sétálj, még ezek is jók.

2022. máj. 13. 15:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is sétálás, és egyéb relaxáló tevékenység közben szoktak a semmiből "felbukkanni" az ihletek.

Vagy a specifikus zene is szokott segíteni. Pl. mégha kitalált világról is írsz, ha találsz egy kultúrát, mely emlékeztet a te fantasy világodra, keress hozzá népi zenét, hátha segíteni fog. Én például úgy tudtam egy sivatagban játszódó történetet írni, hogy közben beduin, tuareg népzenét hallgattam, fényképeket nézegettem.

2022. máj. 14. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!