Honnan kéne ihletet szerezzek a könyvem további részeihez?
Szerintem az írók többsége más történetekből szerzi az ihletet.
Olvass mindenfélét, tájékozódj és akkor lehet jön valami, amit tovább tudsz gondolni és amit elég érdekesnek találsz.
Ha elpusztult világról írsz, akkor esetleg olvass elpusztult világokról. Az áll a legközelebb hozzá. De tényleg minden témában, pl. bronzkori összeomlás vagy ami a nagy földtörténeti korok végeiről szól, pl. A hatodik kihalás.
Én így szoktam szemezgetni a nekem tetsző dolgokat. Meg persze felhasználom a saját tapasztalataimat is, kiírom a csalódottságomat.
Én például olvasni szoktak ilyenkor, mert utána szoktak mind jó ötleteim, mind az íráshoz való motiváciom lenni.
Esetleg nálam még az is segít, hogy pihentettem minimum 2 napig a dolgokat. nem foglalkozom a könyvvel, sőt még rá se gondolok. Aztán egyszer csak be szokott ugrani valami, miután nincs megállás egy darabig.
Nézz filmeket, sétálj, még ezek is jók.
Nekem is sétálás, és egyéb relaxáló tevékenység közben szoktak a semmiből "felbukkanni" az ihletek.
Vagy a specifikus zene is szokott segíteni. Pl. mégha kitalált világról is írsz, ha találsz egy kultúrát, mely emlékeztet a te fantasy világodra, keress hozzá népi zenét, hátha segíteni fog. Én például úgy tudtam egy sivatagban játszódó történetet írni, hogy közben beduin, tuareg népzenét hallgattam, fényképeket nézegettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!