Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elolvasnátok a Wattpad storymat?

Elolvasnátok a Wattpad storymat?

Figyelt kérdés

[link]

Eddig csak egy prológus van készen és az is csak 480 valamennyi szavas,de örülnék,ha valaki elolvasná. ÉPÍTŐ kritikát elfogadok🙂

2022. ápr. 7. 15:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia régi kérdés, de én szeretnélek biztatni. Hány éves vagy?

Szerintem ha járnál kreatív írás tanfolyamokra, ha nem is nagy regényíró , de sok minden lehet belőled ami írással foglalkozik.

Pozitívumok:

Nagyon nagyon bő a szókincsed. tényleg. Ennél sokkal kisebb szókinccsel íródott történetekkel van tele a gyakori.

--> negatívum

A bő szókincsedet nem alkalmazod (egyenlőre) stílusosan. Nincs értelme például csak azért azt a szót használni hogy "mén", mert az előző utalásban azt írtad hogy szeretett ló. De tényleg elképesztően választékos. Egy "valamit" jelölő szónak pl az hogy mén, nem csak az a tulajdonsága van hogy ugyanazt jelöli mint a ló. Az is számít hogy milyen kontextusban használják az egyes szavakat. A mént olyan környezetben használják, ami vagy régebbi korban íródott, vagy az író már bevezetett egy csomó olyan fogalmat ami a lovakkal kapcsolatos szakkifejezés, almásderes, paripa, vad ló, pej stb. Céltalanul még akkor is ha gazdag a szókincsed , nincs értelme mindig "hivalkodni vele".

Pozitívum: Szerintem minden "sémát" amire egy átlagos, jól megírt, és egyértelműen nem rossz! regény alkalmaz írástechnikában, tökéletesen érzel, és nagyjából jól is alkalmazod. "A legtöbb fotón Tom hamis mosollyal néz a kamerába, az újonnan épült cége előtt. Már vagy 15 éve hogy megfogant a fejében a gondolat. Kaptak is az ötletre, ... stb."

Negatívum: Azt persze nem tudom, hogy ha a többi kedves válaszoló, nem jött volna neked a helyesírással(???), meg a vesszők helyes használatával, és te valószínűleg fojtattad volna a következő fejezetben hogy mi miért fontos az elsőben, azok közül amit említettél,

1.az hogy tom másnapos a regény legelején

2.hogy kötődik egy kedves lovához, ami pont egy év mulva 365 nap lett csikója,

3.illetve hogy azon gondolkozik, hogy 15 éve kezdte el a céget, és hogy hogy bejött neki! (amúgy a szöveg alapján szerintem hatalmas agatha christie rajongó lehetsz)

akkor ezek miért fontosak. tök mesei hogy pont(!) 365 nap múlva lett csikója , és ebből tudta hogy tovább kell vinnie a vérvonalát, de csak Tom fejében. Nem eleg hihető ezzel azt akarom mondani. Egy átlagos olvasónak ez a következtetés,ami Tom szerint fontos, számára különös jelentősége van, nem érti. Se nem olyan eredeti az ötlet, hogy szeressük, még akkor is ha nem értjük, se nem annyira hétköznapi és mindenki számára érthető, és el tudja képzelni Tom miért örült ennek annyira, és miért fogalmazódott ettől meg benne a vérvonalátvitel. --

Ezért az ember inkább dilettánsnak tartja.

A harmadik dolog:

nem lehet eldönteni hogy egy regény eredeti, fordulatos, vagy megdöbbentő, simán az első fejezet alapján. DE meg kell jegyeznem nekem egy cégigazgató meg az eltűnt lova nem annyira hiteles témában, én nemtom elképzelni hogy egy vezérigazgatónak lova legyen kivéve Woltz-ot a keresztapában.

De persze ebből is lehet valami jót összegyúrni, pl kiderül hogy a cégigazgató kurv*** stresszes, több éve az, a magánélete romokban, minden létező problémát elfojt, úgy csinál mintha nem lennének, és csak az imádott ló nyugtatja meg, és akár egy egész éjszakán át is képes, nem gondolva semmire vágtázni, miközben mindezeket nem feltételezné róla senki, hiszen magas státusú cégigazgató. Most viszont a ló eltűnt, pánikrohama lesz agresszíven és idegbeteg módon kezd el viselkedni, elkezdődik a feszültség, meg a konfliktus tudom hogy ez rossz ötlet, csak mondtam. Minden azon múlik, hogy mit hozol ki belőle.

A többi válaszadónak szerintem az akadt, be hogy úgy fejezted be hogy Eltűnt!

Az is fura hogy "két hónap múlva a céghez legközelebbi lovardában pihent" miután megvették. A céghez legközelebbi lovarda? Persze oké, de akkor is fura. De ez is egy séma, és látszik, hogy ilyenekből magyon sokat tudsz, ami azért elég alapfeltétele egy jó írásnak.

Szerintem írj még. Ez mindenképp egy olyan szöveg amiből lehet fejlődni!

2022. dec. 12. 16:34
 12/12 A kérdező kommentje:

11#

Köszönöm a kritikát!😃 Próbálok, majd javítani a történeten.

Amikor elkezdtem 13 éves voltam. Azóta folytattam, viszont nem töltöttem fel. Nemrégiben neki kezdtem egy másik történet kidolgozásában is (most 14 vagyok).

UI:Valóban imádom Agatha Cristie-t😅

2023. jan. 21. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!