11 éves kiscsajnak tudnátok könyveket ajánlani?
A titkos kert
Filmen több változat is van, mind nagyon jó!
Thomas Brezina könyvek, nekem a Tinka és Lizzy kalandjai voltak ennyi idősen a kedvenceim.
Rick Riordan könyvek: Először a Pery Jackson és az Olümposziak, ha tetszett neki, akkor az Olimposz hősei, végül pedig a Kane krónikák. A történet folytatólagos, bár a Kane krónikák azt hiszem különálló már (azt nem olvastam), de van visszatérő szereplő benne. Amellett, hogy szuper az egész, rengeteg szerethető karakterrel, az első a görög mitológián alapul, amit később irodalomból a különböző történeteknél, verselemzéseknél tud majd kamatoztatni, hogy tudja, hogy melyik isten kicsoda, és egész részletesen is belemegy néha. Töri középszintű érettségin is azt hiszem fordult már elő istenekkel kapcsolatos kérdés, még ha nem is sűrűn, de összességében nézve több szempontból is hasznos. Ha meg esetleg művészetkedvelő lenne később, több korban szerettek ábrázolni festményeken mitológiai jeleneteket, alakokat. Az Olimposz hősei a római mitológiai alakokkal foglalkozik elsősorban, és sokszor van párhuzamba állítva a görög párjával. A Kane az egyiptomi istenekre épít tudtommal.
A Narniát én nem láttam teljesen filmben, és könyvben sem olvastam (valahogy kimaradt), de az első részt olvastam, A varázsló unokaöccsét, és nekem nagyon tetszett, kár, hogy nem lett belőle film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!