Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 11 éves neveltlányomnak...

11 éves neveltlányomnak szeretnék valami komolyabb regényt venni, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

engem megszégyenítően tud olvasni, mégis semmi komoly könyve nincs még, ropi naplója, Geronimo Stilton meg ilyen hülyeségek van neki rengeteg, szeretnék neki karácsonyra valami komolyabb regényt venni, mit ajánlotok első komolyabb regénynek egy tininek.

Amúgy filmben megnézett mar rengeteg olyan dolgot, ami elméletileg nem az ő korosztályának való... él hal a horror filmekért, vegignézte a teljes trónok harca sorozatot, csak áttekerte a szexes jeleneteket...

Stranger things rajongó, Stephen king filmadaptációit pedig konkrétan unalmasnak tartja...

Animekből is kivégzett már nemegy nem gyereknek valót, pl Castlevania

Ehezők viadalát, beavatottat filmben imádta, de nem akarok olyan könyvet, amit már nagyvonalakban tud, miről szól. Valami valódi könyvélményt szeretnek neki, valami ezekhez hasonló valódi tini-scifi, fantasy témában.

Harry Potter sajnos kizárva, már elmeséltem neki az egészet oda vissza mindent tud ami a filmekből kimaradt :D

2020. dec. 19. 20:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

Percy Jackson

Gyűrűk ura + Hobbit

Útvesztő trilógia

Mítoszok kora

Rúna lovagok

2020. dec. 19. 21:11
 2/12 A kérdező kommentje:

Percy Jackson a filmet sem bírta, halálra unta,

Tolkien szerintem nem első regenynek való... en pl tini koromban felvágtam volna az ereimet olyan hosszan ír le mindent.

Az útvesztő pedig inkább fiús, a filmről legalábbis ez volt a véleménye... a másik kettőre majd ránézek, azokat nem ismerem.

2020. dec. 19. 21:16
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Az üvegtrón sorozat elég népszerű, és inkább csajos hard fantasy.
2020. dec. 19. 21:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Van egy 2000-es könyvsorozat, ami nekem nagyon bejött. Ifjúságihorror. Darren Shan: Vámpírkönyvek.

A Harry Potter is tetszett ahhoz képest, hogy nem akartam elolvasni.

Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia, nem szeretem a romantikusakat, de ez eszméletlen jó volt, és csak mellékszál a szerelem.

Az Időfutár is tetszett, az első hét részt olvastam.

2020. dec. 19. 21:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Darren Shan: Zom-B

Kerstien Gier: Fellegszálló

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek

A végzet ereklyéi

Az árnypiac kísértetei

Gonosz fortélyok

A mágia vörös tekercsei

Mindee Arnett: A rémálom-ügy

James Dasher: Az útvesztő Szerintem egyátalán nem fiús, én lányként az egész trilógián 4 nap alatt rágtam át magam, és imádtam. Egy próbát mindenképp megér.

Kass Morgan: Kiválasztottak

Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

Suzy Cox: Halott lányok Nyomozóiroda

Elizabeth Richards: A sötétség városa

Holly Black: A kegyetlen herceg

Brendan Reichs: Nemezis Prjekt

Hú ennek most nem jut eszembe az írója, de a Lady Jane is nagyon jó fantasy.

Andrzej Sapkowski: Vaják

Leigh Bardugo: Hat varjú nagyon ajánlom, az egyik kedvencem. Jó kis dark fantasy.

Philip Pullman: Az úr sötét anyagai

Laini Taylor: Füst és csont leanya

Victoria Schwab: Egy keygetlen dal

Gwenda Bond: Fyanakvó elmék mivel írtad, hogy szereti a Stranger things-t.

Neil Gaiman: Elveszett próféciák

Stephanie Meyer: Alkonyat nem tudom mennyire szereti a romantikusabbat, de ha igen akkor ez jó lehet neki. En nem annyira szeretem, de a könyv ezerszer jobb a filmnél.

Maggie Stiefvater: A holló fiúk szintén nagy kedvencem.

Assasins creed könyvek is szuperek.

Veronica Roth: Árnyak és jelek ezt a Beavatott írónője írta.

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kerry Drewery: 7. Cella

Hát most kapásból ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni :-)

2020. dec. 19. 23:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Caraval

A tél jegyesei

2020. dec. 19. 23:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az Alien, Predator AVP filmeket látta-e, szerette-e? Csak mert jópár könyv is van velük. Kezdésnek pl A préda - Steve Perry, Stephani Perry.

Vagy megpróbálkozhatna H. P. Lovecraft pár novellájával is. Rövidek, magyarul is van vagy 100, s (szinte mindig) van valami a végükön, mire nem számítanál. A Staranger Things mind flayer ötletét meg szerintem onnan szedték, mert eléggé Lovecraft feelingem volt, mikor a sorozatot néztem. :D

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__10410926..

Vagy ifj. Veress István szerkesztésével van egy A sci-fi klasszikusai nevű sorozat. 4 könyv melyek novellagyűjtemények. De nem a csontig rágott sablon sztorisak.

Az Úr sötét anyagai

Amerikai istenek

Vaják

Aki meg kötekedne: Igen, tudom, hogy az általam ajánlott könyvek nem 11 évesnek, hanem nagyobbaknak valók, de én inkább érdeklődési körre, és nem korra írtam könyveket.

Meg kicsit magamat is látom benne, mert én is tojtam mindig a korhatár ajánlásra. Az elvileg nekem való dolgok dögunalmasak voltak szinte mindig. :D

(A Castlevania pont nem anime, mert amerikai. ;) )

2020. dec. 20. 11:38
 8/12 dililili ***** válasza:
100%

A Stranger things-ből most adtak ki könyvet [link]

De szerintem ültesd le a Libri vagy más könyvesbolt honlapja elé és hagyd, hogy ő válasszon azt, ami felkelti a figyelmét. Mond neki, hogy az ifjúsági irodalmon kívül csemegézzen a könyvek között, főleg most, hogy abban a korban van, ahol még fejlődik, nem biztos, hogy jót tesz, hogy az ízlésétől eltérő könyvet odaadsz neki. Lehet jót ajánlunk, lehet az túl unalmas, vontatott lesz számára.

2020. dec. 20. 13:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy önszántából nem akar olvasni, most viszont pc megvonás van neki... azert akarok könyvet venni neki, hogy megismerje ezt a világot... amúgy nem fogom erőltetni rá, hogy olvasson, de a pc megvonás az most marad jódarabig.
2020. dec. 21. 12:07
 10/12 anonim válasza:
A Percy Jackson filmeket tényleg elrontottàk, de a könyvek kifejezetten jók. Én még a Szent Johanna Gimit ajànlanàm, az sok vele egykorúnak a kedvence. Vagy Leiner Laura akàrmelyik alkotàsàt.
2020. dec. 22. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!