Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 11 éves neveltlányomnak...

11 éves neveltlányomnak szeretnék valami komolyabb regényt venni, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

engem megszégyenítően tud olvasni, mégis semmi komoly könyve nincs még, ropi naplója, Geronimo Stilton meg ilyen hülyeségek van neki rengeteg, szeretnék neki karácsonyra valami komolyabb regényt venni, mit ajánlotok első komolyabb regénynek egy tininek.

Amúgy filmben megnézett mar rengeteg olyan dolgot, ami elméletileg nem az ő korosztályának való... él hal a horror filmekért, vegignézte a teljes trónok harca sorozatot, csak áttekerte a szexes jeleneteket...

Stranger things rajongó, Stephen king filmadaptációit pedig konkrétan unalmasnak tartja...

Animekből is kivégzett már nemegy nem gyereknek valót, pl Castlevania

Ehezők viadalát, beavatottat filmben imádta, de nem akarok olyan könyvet, amit már nagyvonalakban tud, miről szól. Valami valódi könyvélményt szeretnek neki, valami ezekhez hasonló valódi tini-scifi, fantasy témában.

Harry Potter sajnos kizárva, már elmeséltem neki az egészet oda vissza mindent tud ami a filmekből kimaradt :D

2020. dec. 19. 20:58
1 2
 11/12 dililili ***** válasza:

Próbáld meg Janikovszky Évától az Aranyesőt [link] vagy Fehér Klárától a Bezzeg az én időmben című könyvet [link]

Ezek szerintem komolyabbak.

Sue Bentley, Leiner Laura és társait az ő korosztályának javasolják, egyszerű szöveg, érdekes történet, nem kalandozik el a figyelme, van, amelyiknél a szóköz, betűméret, stb miatt gyorsabban is halad vele; ezzel lehetne orvosolni a problémát, hogy önmagától nem olvas.

2020. dec. 22. 12:28
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Még hozzá szólnék a Percy Jackson könyvhöz!

A film BORZALMAS. Még maga az írója, Rick Riordan is letagadja, hogy ez az ő könyvei alapján készült. 20 percet néztem meg belőle, nem bírtam tovább.

A könyvsorozat viszont örök kedvenc!!! Fantasztikus és kihagyhatatlan!

2020. dec. 26. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!