Szoktatok néha a könyv felénél félre tenni egy könyvet, pl. a Csontvárost (vagy bármi mást), elolvasni 1-2 másik könyvet és utánna visszatérni a félbe hagyott könyvhöz?
Pl. nálam az történt, hogy csalódtam valakiben, ezért egy fantasy könyvre volt szükségem, így elkezdtem a Csontvárost. Kb. feléig jutottam, aztán elhunyt a tatám, ami miatt kicsit a fantasy világ nem volt megfelelő abban a pillanatban, így elolvastam egy romantikust, utána egy ifjúságit, majd visszatérek a Csontvároshoz.
Szoktatok ti is néha így csapongani a könyvek közt, ha nincs hangulatotok befejezni egy bizonyos könyvet?
Én alapból minimum 2 könyvet olvasok párhuzamosan. Főleg olyan formában, hogy egy egykötetest, és mellé pedig sorozatot.
Jelenleg pl James Herbert: Patkányok, és az Outlander sorozat 4. részét olvasom. Az önálló könyvvel gyorsabban haladok, oldalszámtól függően 1-3-3 hét alatt elolvasom, a sorozatrésszel pedig lassabban, 2-3 hónap alatt olvasok el egy-egy részt.
Nem szoktam félbehagyni könyvet. Eléggé jól kiismertem már az ízlésemet, és az alapján választok olvasnivalót. Eddig még nem csalódtam a saját választásaimban.
Amiket annó hamar feladtam, azokat nem önszántamból próbáltam elolvasni, a suliban, a kötelező olvasmányok voltak.
Én általában egy hosszabb könyv mellé választok mindig valami rövidebb témában teljesen eltérőt. Pl. most egy 520 oldalas romantikus könyv mellé egy 200 oldalas tanulságos (angol humorral társított) könyvet választottam.
Azért jó ez így nekem, mert a hosszú könyv nagyrészt egy vontatottabb részletesebb sztori, a rövid pedig gyors sikerélmény egy pörgősebb történettel.
És jó érzés, hogy, amikor a hosszút is befejezem elmondhatom, hogy most olvastam el 2 könyvet 1 hónap alatt :D
De ez csak az én dilim.
Van, hogy a hangulata miatt.
Olvastam a Gergely Alexandráról szóló könyvet és ott gobdolkodtam, hogy később olvasom el az utolsó fejezetet, hiszen, hiába szól a temetésről az utolsó fejezet, mivel a Maldívon van, a helyet is bemutatják és, mivel az utolsó előtti fejezetben meghal Szasz, így nehezen tudtam beleélni magam egy maldivi utazásba, ami nem a temetésről szólt, ottcsak olvastam, de nem tudtam beleképzelni magam.
Ja és most átmenetileg felhagytam az egyik könyvvel.
Egy hét alatt elolvasok 1-2 könyvet, néha hármat, de nem tudtam tartani ezt a tempót.
Most pl olvastam egy izgalmas krimit és csigalassan haladtam vele, ami fura volt.
Kiderült, hogy beteg vagyok, szóval, most csak ide firkálgatok, filmeket nézek, Youtubeot bámulok, csupa olyat, ami nem igényel koncentrációt és belealudhatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!