Ha írok egy könyvet vagy egy regényt mennyi az esélye hogy kiadják vagy megfilmesítik?
Praktikusan nulla.
Nincs ki zárva vagy megtiltva, hogy film legyen belőle, de bármilyen magyar műből készült filmadaptációk száma nulla (vagy ha nem, én nem hallottam róluk soha). Sanszos, hogy nem te leszel az első (vagy következő) kivétel.
Ha írsz _egy_ regényt, annak igen kicsi (közel 0) az esélye, hogy kiadják. Az "első kötetes" szerzőknek is általában többedik próbálkozása, amit kiadnak. Közben gyakorolnak, tanulnak, fejlődnek.
Vannak pályázatok, amiken indulhatsz, azokból is tanulhatsz.
Más persze, ha ez neked hobbi, amire áldozni is hajlandó vagy, akkor ott a magánkiadás, ott bármit ki lehet nyomtattatni, csak pénz kérdése.
Az, hogy egy magyar, első és egyetlen regényes szerző művét megfilmesítik, az pedig gyakorlatilag esélytelen. Nézd meg, az utóbbi 30 évben készült magyar filmeket.
Ott van Fábián Janka. Tehetséges, de az első könyveit magánban adta ki, aztán utána lett arra lehetősége, ogy a kiadó finanszírozza a kiadást. Film tudtommal nem készült a regényeiből, de nagyon sok regénye megjelent, nagy sikereket ért el és nagy rajongótáborral rendelkezik.
De ehhez először magánban kellett kiadnia könyveket, hiába egy tehetséges íróról van szó.
Vagy jü kapcsolataidnak kell lenned vagy nagyon nagy tehetségednek és szerencsédnek, hogy egy kiadó rögtön felkaroljon.
" Mondjuk engem nem is inkább a fil érdekel. Hanem inkább hogy a könyvem ismert legyen."
No, akkor már csak egy baromi jó témát kell találni, ami sokakat érdekel, aztán baromi jól megírni, megszerkeszteni. Onnét már csak a szerencse dolga.
Írd meg előbb, ne érdekeljen a kiadás. Ha kész lesz, és legaláb neked tetszik, akkor add oda pár barátodnak, a magyar tanárodnak, és kérd ki a véleményüket, és/vagy küldd el kiadóknak, sok kiadó leírja a honlapján, hogy milyen formában várja a kéziratokat.
A mek.oszk.hu-ra meg te magad is feltöltheted és akkor ott elérhető lesz, ha ez elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!