Hány szó/leütés egy átlagos novella hossza?
Figyelt kérdés
Tól-ig skálára gondolok, nem számítva bele a szélsőségesen rövideket és hosszúakat.2022. márc. 6. 17:57
1/5 anonim válasza:
3000-5000 leütést szoktak kérni pályázatokon a leggyakrabban, szóközökkel együtt.
2/5 anonim válasza:
Én csak oldalban tudom meghatározni. 15-30 A5-ös oldal amiket eddig olvastam. 50+ oldal már inkább kisregény néven van emlegetve.
3/5 A kérdező kommentje:
Hű, hát két válasz jött, de eléggé ellentmondanak egymásnak! :)
Engem kicsit meglepett a 3000-5000 leütés, mert az nekem nagyon kevésnek tűnik. Az olyan egyperces novella-hossz. Tényleg ez a leggyakoribb a pályázatokon? Nem sűrűn pályázok, ezért nem tudom.
Viszonyításképp: átlagos beállításokkal, 12 pontos TNR betűtípussal a kb 4000 leütéses novella az olyan 7 A5-ös oldal, és kb másfél-két A4-es.
2022. márc. 9. 20:45
4/5 anonim válasza:
Pályázat függő, láttam már 7000 karaktert is, de igaza van az 1-esnek, többnyire 3-5000.
5/5 anonim válasza:
Akik a 3000-5000-es pályázatokat hirdetik, igyekszenek ránevelni a népeket a lényegre törő fogalmazásra. Sok kezdő író feleslegesen túlírja a szövegeit, túl sok jelző, szükségtelenül hosszú kifejezések, töltelékjelenetek, töltelék tájleírások stb. Ekkora terjedelemben jobban átgondolja az ember, hogy mi az, ami igazán kell abba a sztoriba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!