Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha egy állatkarakter megjelnik...

Ha egy állatkarakter megjelnik egy könyvben, aki beszél, akkor annak a beszédét kell érzékeltetni a betűkben?

Figyelt kérdés

Most ez így felmerült bennem. Ha egy állat hirtelen megtanul beszélni, attól még artikulálni nem tud rendesen. Se nem azért, mert nem ember és más a biologiánk, fiziologiánk, se nem azért mert nem gyakorolt eleget. Szerintettek ezt írásban érdemes átadni?

Erre gondolok:

Kutya: Háot én neöm vadgok valaomi gyakorloott az embeöri beszéödben.

vagy

Kutya: Hát én nem vagyok valami gyakorlott az emberi beszédben.

Szerintettek melyik a jobbik verzió?

2022. jan. 28. 13:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem jó, ha dőlt betűvel írod, vagy ilyesmi. Ha a Majmok bolygóját könyvben olvastam volna, azt a részt, amikor az okos majom először mond emberi szót, biztos kiemeltem volna valahogy így.
2022. jan. 28. 19:51
 12/16 anonim ***** válasza:
#11 Anélkül is lehet tudni, hogy ki beszél éppen, hogy különösebben ki lenne emelve, és nagyon jó könyv :)
2022. jan. 28. 19:54
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
Meg tehetnél bele valami morgás-, ugatásszerű hangokat, szóval ilyat, ami utal arra, hogy kutya
2022. jan. 28. 21:43
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nekem olyan gyerekkönyv hatása lenne tőle.

Talán a Mosó Masában, vagy a Gőgös Gúnárban volt egy mese egy agresszív csibéről, meg a kutyáról.

Olyan:

-Vau, vau! - ugatta stílusban.

2022. jan. 28. 21:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

14: igaz, olyanra gondoltam, hogy

-Vaulkán van a szigeten

De így utólag tényleg gyerekkönyv (13 vagyok#

2022. jan. 28. 23:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha szeretnéd mindenképp hogy legyen olyan rész ahol a kutya meg csak tanul beszélni, tegyél bele ragozái hibákat.

Gondolj bele hogy te hogyan tanulsz meg egy új nyelvet, mik a hibáid. Vagy hallgass külföldieket magyarul beszélni. Nekik a legnehezebb általában a helyes ragok eltalálása.

Például a Warrior cats című könyv a macskák szemszögéből van megírva, ők telejesen érthetően beszélnek, de van egy rész ahol kutyák is megszólalnak. Ők nyilván nem beszélik a macskák "nyelvét", így csak anyikat mondanak hogy - falka, falka,- falka előre,-ölni, ölni,-vér, - szabadon/szabadság stb.

Szóval ilyesmi módon is jellezheted hogy a kutya meg csak most tanult meg beszélni.

De ezek csak ötletek, úgy csinálod ahogy te szeretnéd

2022. jan. 29. 17:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!