Ha nem tudok/akarok novellát írni, akkor tényleg soha nem lesz belőlem író?
Sok helyen ecsetelik a novellaírás fontosságát, én viszont nem érzek késztetést rá, hogy csináljam. Próbálkozok vele, de szinte csak elveszem a saját kedvemet.
A probléma nem technikai, hanem hogy ha elég érdekes számomra egy téma, akkor általában addig járatom rajta az agyam, addig szövöm tudattalanul a cselekményt/világépítést, hogy az már nem fér bele egy novella terjedelmébe. Ha mégis erőltetem, akkor azt érzem, hogy lehetőséget hagyok ki vele, hogy nem regénynek írom meg.
Valószínűleg nem vagyok jó "író-alapanyag", mert nem tudok csak úgy nekiülni, hogy nosza, találjak ki egy történetet, inkább csak a sztorik találnak meg, sokszor apránként.
Mit kéne tennem? Erőltessem ettől, és hátha változik? Vagy eleve ezzel ellehetetlenítem a saját idézőjeles írói karrierem?
Kedves Kérdező. Ne haragudj, tényleg félre értettem a kérdésed.
De továbbra is azon a vélemény vagyok, hogy nem kötelező ahoz jó novellát írni, hogy a regényed jó legyen. Ez mindenkinél máshogy van, lehet hogy nálad a novella írás pont nincs benne a folyamatban.
Gyakorolni jó lehet, de semmi sem kötelező.
Sok sikert
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!