Milyen volt Aragorn és Arwen párkapcsolata?
Figyelt kérdés
Ha jól emlékszem a függelékben azt írják hogy még csak 20 éves volt Aragorn amikor szerelmes lett Arwenbe. Ez után ugye sok-sok év eltelik, majd összeházasodnak. A sok-sok év alatt ha jól emlékszem alig találkoztak csak. Valaki esetleg tudja hányszor? De például arról nem esik szó hogy csókolóztak-e, szeretkeztek-e egymással (valahol hallottam, hogy Aragorn szűznek nevezi Éowyn-t, és ebből adódóan én úgy gondolnám, hogy akkor Aragorn már nemi életet élt. Viszont akkor kivel, Arwennel?)? Esetleg a filmben máshogyan van (én még csak a könyvet olvastam)?2022. jan. 10. 00:46
1/3 anonim válasza:
A "maiden", amit szűznek fordítottak, régiesen lányt jelent, nem utal arra, volt-e nemi kapcsolata, csak egy udvarias kifejezés volt.
2/3 anonim válasza:
#1 Tolkien életszemléletéből kiindulva valószínűleg nem tett különbséget a "maiden" szó két jelentése között, egy rendes leány nála minden bizonnyal egyet jelentett azzal, hogy szűz. Egy nagyon prűd vallásos ember volt. Nem véletlen, hogy bár a művei valóságos tárházát jelentik az emberi erényeknek és gyarlóságoknak, mégis oldalak ezrei telnek el anélkül, hogy akár a legcsekélyebb utalást tenné arra, hogy erotika és szexualitás is létezik a világon.
3/3 anonim válasza:
Tolkien kiadásra nem szánt feljegyzései szerint egyébként a tündék körében nagyon-nagyon ritkán fordult elő szexuális viselkedés. Meg a józan ész szerint is. (gondold el, ha csak kétszáz évente egyszer besikerül a gyerek, Elrondnak az elhajózásakor harminchárom gyereke lett volna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!